Lehdet, artikkelit ja tietokannat

Lehdet

Lehtikokoelmamme koostuu kirjaston tilaamista ja vapaakappaleina kirjastoon saatavista sähköisistä ja painetuista lehdistä. Kaikki kirjaston tilaamat lehdet löydät JYKDOKista.

Kirjaston hankkimat e-lehdet ovat käytettävissä yliopiston verkossa olevilta työasemilta tai etäyhteydellä JYU:n käyttäjätunnuksella.-

Tarkempia ohjeita verkkolehtien käytöstä löydät e-aineisto-oppaastamme (ks. sivulla erityisesti osio 'e-lehdissä huomioitavaa'. Jos haluat jakaa e-lehden sisällön, tarkista, että luot linkin, joka toimii myös etäyhteyksillä.


Kansalliskirjasto on digitoinut kotimaisia lehtiä Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot -palveluun, jotka ovat käytössä avoimesti tai Haka-tunnuksilla. Lisäksi osa kirjaston lehtikokoelmista on mikrofilmattu. Kokoelmakeskuksessa säilytettäviä mikrofilmejä voi tilata käyttöön kirjaston lukusaliin.

Artikkelit

Hae kansainväliset artikkelit oman tieteenalasi tietokannoista. Jos sinulla ei ole yliopiston Haka-käyttäjätunnuksia, voit kokeilla hakea artikkeleita Kansainvälisistä e-aineistoista tai käyttää tieteenalakohtaisia tietokantoja kirjaston asiakastietokoneilla.

Jos tietokannassa ei ole kokotekstiä artikkelista, voit hyödyntää tietokannassa olevaa SFX-linkkiä eli Tarkista saatavuus -toimintoa tai tarkistaa artikkelin tiedot JYKDOKin Kansainväliset e-aineistot -hausta. Apuna voit käyttää myös avoimia materiaaleja etsiviä verkkoselaimen lisäosia, lue lisää sivulta Löydä avoimet artikkelit.

Kotimaisissa lehdissä ja kokoomateoksissa julkaistuja artikkeleita voit hakea JYKDOKin Arto-välilehden kautta. Osa artikkeleista on saatavilla kokotekstinä verkosta, osa löytyy painetuista lehdistä.

Aihehaun tekemisestä voit katsoa ohjevideon KirjastoStartista. KirjastoStartti-kurssin materiaaleja pääsee katsomaan ilman yliopiston käyttäjätunnusta klikkaamalla Kirjaudu vierailijana -painiketta.

Tietokannat

Artikkeli- ja viitetietokannat

Suurin osa kirjaston hankkimista tietokannoista on artikkelitietokantoja, joiden sisältö koostuu meille tilattujen lehtien ja e-kirjojen kokotekstisisällöistä. Mukana on myös avoimia aineistoja kuten muiden yliopistojen julkaisuarkistoja, aineistoluetteloita ym.

Tietokannat löydät JYKDOKista perushaulla tai tietokantojen Selaustoiminnon avulla. Lisätietoa tietokannoista löydät tieteenalakohtaisilta sivuiltamme.

Jyväskylän yliopiston sähköinen julkaisuarkisto - JYX tarjoaa käyttöösi elektronisia opinnäytteitä, väitöskirjoja, tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallenteita sekä digitoituja karttoja ja lehtiä ynnä muuta Jyväskylän yliopiston julkaisemaa e-aineistoa.

JYXin aineistot ovat käytettävissä JYKDOKin kautta ja erityisesti rinnakkaistallenteet näkyvät hyvin myös verkkohauissa.

Elektroniset vapaakappaleet

Elektroniset vapaakappaleet sisältävät suomalaista e-aineistoa, jota voit tutkia kirjaston Digi-arkiston työasemilla.

Jos olet Jyväskylän yliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, sinulla on Haka-tunnuksillasi pääsy kaikkiin Kansalliskirjaston digitoimiin aineistoihin ilman käyttörajoituksia.