Lehdet, artikkelit ja tietokannat

Lehdet

Lehtikokoelmamme koostuu kirjaston tilaamista ja vapaakappaleina kirjastoon saatavista sähköisistä ja painetuista lehdistä. Kaikki kirjaston tilaamat lehdet löydät JYKDOKista.

Kirjaston hankkimat e-lehdet ovat käytettävissä yliopiston verkossa olevilta työasemilta tai etäyhteydellä JYU:n käyttäjätunnuksella.-

Tarkempia ohjeita verkkolehtien käytöstä löydät e-aineisto-oppaastamme (ks. sivulla erityisesti osio 'e-lehdissä huomioitavaa'. Jos haluat jakaa e-lehden sisällön, tarkista, että luot linkin, joka toimii myös etäyhteyksillä.


Kansalliskirjasto on digitoinut kotimaisia lehtiä Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot -palveluun, jotka ovat käytössä avoimesti tai Haka-tunnuksilla sekä Lähde-kirjaston tiloissa sijaitsevan vapaakappaletyöaseman (digiarkisto) kautta. Lisäksi osa kirjaston lehtikokoelmista on mikrofilmattu. Kokoelmakeskuksessa säilytettäviä mikrofilmejä voi tilata käyttöön kirjaston lukusaliin.

Artikkelit

Hae kansainväliset artikkelit oman tieteenalasi tietokannoista. Jos sinulla ei ole yliopiston Haka-käyttäjätunnuksia, voit kokeilla hakea artikkeleita Kansainvälisistä e-aineistoista tai käyttää tieteenalakohtaisia tietokantoja kirjaston asiakastietokoneilla.

Jos tietokannassa ei ole kokotekstiä artikkelista, voit hyödyntää tietokannassa olevaa SFX-linkkiä eli Tarkista saatavuus -toimintoa tai tarkistaa artikkelin tiedot JYKDOKin Kansainväliset e-aineistot -hausta. Apuna voit käyttää myös avoimia materiaaleja etsiviä verkkoselaimen lisäosia, lue lisää sivulta Löydä avoimet artikkelit.

Kotimaisissa lehdissä ja kokoomateoksissa julkaistuja artikkeleita voit hakea JYKDOKin Arto-välilehden kautta. Osa artikkeleista on saatavilla kokotekstinä verkosta, osa löytyy painetuista lehdistä.

Aihehaun tekemisestä voit katsoa ohjevideon KirjastoStartista. KirjastoStartti-kurssin materiaaleja pääsee katsomaan ilman yliopiston käyttäjätunnusta klikkaamalla Kirjaudu vierailijana -painiketta.

Tietokannat

Artikkeli- ja viitetietokannat

Suurin osa kirjaston hankkimista tietokannoista on artikkelitietokantoja, joiden sisältö koostuu meille tilattujen lehtien ja e-kirjojen kokotekstisisällöistä. Mukana on myös avoimia aineistoja kuten muiden yliopistojen julkaisuarkistoja, aineistoluetteloita ym.

Tietokannat löydät JYKDOKista perushaulla tai tietokantojen Selaustoiminnon avulla. Lisätietoa tietokannoista löydät tieteenalakohtaisilta sivuiltamme.

Jyväskylän yliopiston sähköinen julkaisuarkisto - JYX tarjoaa käyttöösi elektronisia opinnäytteitä, väitöskirjoja, tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallenteita sekä digitoituja karttoja ja lehtiä ynnä muuta Jyväskylän yliopiston julkaisemaa e-aineistoa.

JYXin aineistot ovat käytettävissä JYKDOKin kautta ja erityisesti rinnakkaistallenteet näkyvät hyvin myös verkkohauissa.

Elektroniset vapaakappaleet

Elektroniset vapaakappaleet sisältävät suomalaista e-aineistoa, jota voit tutkia kirjaston digiarkiston työasemilla.

Jos olet Jyväskylän yliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, sinulla on Haka-tunnuksillasi pääsy kaikkiin Kansalliskirjaston digitoimiin aineistoihin ilman käyttörajoituksia.