Lehdet, artikkelit ja tietokannat

Hae JYKDOK-tietokannasta lehtiä, artikkeleita ja tietokantoja

Lehdet

Lehtikokoelmamme koostuu kirjaston tilaamista ja vapaakappaleina kirjastoon saatavista sähköisistä ja painetuista lehdistä. Kaikki kirjaston tilaamat lehdet löydät JYKDOKista.

Kirjaston hankkimat e-lehdet ovat käytettävissä yliopiston verkossa olevilta työasemilta tai etäyhteydellä JYU:n käyttäjätunnuksella.
Tutustu verkkolehden lukijan oppaaseen. Jos haluat jakaa elektronisen lehden tai artikkelin linkin, huomioi etäkäytön tarpeet.


Kansalliskirjasto on digitoinut kotimaisia lehtiä (Digi - Kansalliskirjaston digitoidut aineistot verkossa 1771-1929) ja lisäksi osa kirjaston lehtikokoelmista on mikrofilmattu. Kokoelmakeskuksessa säilytettäviä mikrofilmejä voi tilata käyttöön kirjastoon.

Artikkelit

Hae ulkomaiset artikkelit JYKDOKin Kansainväliset e-aineistot -haulla.

Kotimaisissa lehdissä ja kokoomateoksissa julkaistuja artikkeleita voit hakea JYKDOKin Arto-välilehden kautta. Vain osa artikkeleista on saatavilla kokotekstinä.

Tietokannat

Artikkeli- ja viitetietokannat

Suurin osa kirjaston hankkimista tietokannoista on artikkelitietokantoja, joiden sisältö rakentuu meille tilattujen lehtien ja yhä enemmän myös e-kirjojen kokotekstisisällöistä. Mukana on myös avoimia aineistoja esim. muiden yliopistojen julkaisuarkistoja, aineistoluetteloita ym.

Tietokannat löydät JYKDOKista perushaulla tai tietokantojen Selaustoiminnon avulla.

Jyväskylän yliopiston sähköinen julkaisuarkisto - JYX tarjoaa käyttöösi elektronisia opinnäytteitä, väitöskirjoja, tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallenteita sekä digitoituja karttoja ja lehtiä ynnä muuta Jyväskylän yliopiston julkaisemaa e-aineistoa.

JYXin aineistot ovat käytettävissä JYKDOKin kautta.

Elektroniset vapaakappaleet

Elektroniset vapaakappaleet sisältävät suomalaista e-aineistoa, jota voit tutkia kirjaston Digi-arkiston työasemilla.

Jos olet Jyväskylän yliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, sinulla on Haka-tunnuksillasi pääsy kaikkiin Kansalliskirjaston digitoimiin lehtiin ilman käyttörajoituksia.