Kirjastokortti

Hanki kirjastokortti

Jos olet JYU:n opiskelija, avoimen yliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, saat kirjastokortin puhelimeesi. Mobiilikirjastokortti toimii MyJYU-sovelluksessa. Kun lataat mobiilikortin MyJYU:ssa, se on käytössäsi heti.

Toinen vaihtoehto on täyttää kirjastokortin tilauslomake. Lomakkeelle kirjaudutaan yliopiston verkkotunnuksilla. Kortti on käytössäsi viimeistään 2 arkipäivän kuluttua lomakkeen täyttämisestä.

  • Jos sinulla on esim. muun kirjaston kortti tai yliopiston henkilökuntakortti, voit käyttää sitä kirjastokorttina. Kun tallennat kyseisen kortin numeron lomakkeelle, kortti on toiminnassa automaattisesti viimeistään kahden arkipäivän kuluttua. Kortin käyttöönotosta ei tule erillistä ilmoitusta eikä käyntiä kirjastossa tarvita. Myös opiskelijakorttia voi käyttää kirjastokorttina, mikäli siitä löytyy viivakoodinumero (Frankin digitaalinen opiskelijakortti ei toimi kirjastokorttina).
  • Jos sinulla ei ole muuta korttia, saat uuden kortin kirjaston palvelupisteestä 2 arkipäivän kuluttua lomakkeen täyttämisestä. Otathan mukaan henkilötodistuksesi.

Jos olet yliopiston ulkopuolinen asiakas, saat kirjastokortin asioimalla kirjaston palvelupisteessä. Otathan mukaan henkilötodistuksesi.

Kirjastokortti on maksuton. Kadonneen kortin tilalle annetusta uudesta kortista perimme maksun (3€).

Kirjastokortti on henkilökohtainen

Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja se on esitettävä lainaamisen yhteydessä. Kortin haltija on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta ja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

E-kirjojen, e-lehtien tai muun e-aineiston etäkäyttöön ei tarvita kirjastokorttia. E-aineistoihin pääsee Jyväskylän yliopiston verkon käyttäjätunnuksella.

Kortin liittäminen verkkotunnukseen ja PIN-tunnus

Voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia kirjaston JYKDOK-tietokannassa.

  • Jos olet JYU:n opiskelija tai henkilökuntaa, voit kirjautua JYKDOKiin yliopiston verkkotunnuksellasi. Kirjastokorttisi on kuitenkin ensin liitettävä verkkotunnukseen. Uuden asiakkaan kortti liitetään kirjaston palvelupisteessä kortin aktivoinnin yhteydessä. Voit myös liittää kortin itse.
  • Jos et ole JYU:n opiskelija tai henkilökuntaa, voit kirjautua JYKDOKiin kirjastokortin numerolla ja henkilökohtaisella PIN-tunnuksella. Saat PIN-tunnuksen kirjaston palvelupisteestä. Jos unohdat PIN-tunnuksesi, ota yhteys kirjastoon tai kokeile oletuskoodia, joka on muodostettu syntymäaikasi neljästä ensimmäisestä numerosta (PPKK).

Jos korttisi katoaa tai osoitteesi muuttuu

Ilmoita kortin katoamisesta välittömästi kirjastoon, jotta voimme estää kortilla lainaamisen. Kadonneen kortin tilalle annetusta uudesta kortista perimme maksun.

Osoitteen ja nimen muutokset voit ilmoittaa kirjastoon joko

Jos korttisi on vanhentumassa

Jos kirjastokorttisi on vanhentumassa tai ehtinyt vanhentua, otathan yhteyttä kirjastoon esim. sähköpostitse: jykneuvonta@library.jyu.fi. Jatkamme korttisi voimassaoloaikaa ja tarkistamme samalla, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Asiakastietojärjestelmän tietosuojailmoitus

Asiakasrekisteristä ei luovuteta tietoja ulkopuolisille. Ks. asiakastietojärjestelmän tietosuojailmoitus.