Tervetuloa yliopiston kirjastoon, uusi opiskelija!

Uusittu Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde

Yliopiston kirjasto on muuttanut väistötiloistaan takaisin peruskorjattuun Lähde-rakennukseen, joka avaa ovensa maanantaina 30.8.

Kirjaston palvelupiste sijaitsee Lähteen ylemmässä pohjakerroksessa. Palvelupisteemme on avoinna pääsääntöisesti

• ma-pe klo 10-20
  • la klo 11-16

Voit kuitenkin käyttää kirjaston kokoelmia ja tiloja sekä lainata ja palauttaa kirjoja itsepalveluautomaateilla aina Lähteen aukioloaikoina.

Lähde on avoinna

• ma-pe klo 7.30-21
  • la klo 7.30-17
  • su klo 11-16

Ajantasaiset aukiolo- ja palveluajat löydät nettisivultamme. Ilmoitamme poikkeuksista aukioloajoissamme myös somekanavillamme.

Muistathan Lähteessä asioidessasi käyttää maskia ja käsidesiä sekä huolehtia turvaväleistä.

Mistä löydän tenttikirjat?

Kun tarvitset kurssikirjaa, klikkaa itsesi JYKDOK-tietokantaan. Sieltä näet, mitä kirjoja kokoelmiimme kuuluu ja mistä ne löytyvät. Kurssikirjat, samoin kuin tieteenalakohtainen kirjallisuus, on sijoitettu Lähteen alempaan pohjakerrokseen. Henkilökuntamme opastaa sinua tarvittaessa.

Useat kurssikirjat ovat saatavissa e-kirjoina. Löydät nekin JYKDOKin kautta. Kun kirjaudut JYKDOKiin yliopiston verkkotunnuksillasi, pääset lukemaan e-kirjoja ja muuta e-aineistoa. E-kirjoja voit yleensä ladata esim. läppärille tai kännykkään. Vinkkejä e-kirjojen käyttöön saat Kirjastotuutorista.

Voit lainata painettuja kirjoja, kun  olet hankkinut kirjastokorttimme. Hae korttia etänä täyttämällä tilauslomake (kirjautuminen yliopiston verkkotunnuksilla). Huomaathan, että kortti on käytössäsi yleensä 1-2 arkipäivän kuluttua lomakkeen täyttämisestä. Kortin saatuasi voit myös tehdä varauksia lainassa oleviin kirjoihin ja uusia lainojasi.

Työskentelytilat ja tietokoneet

Lähteestä tulee runsaasti työskentelytilaa: lukupaikkoja ja ryhmätyötiloja. Tietokoneiden toimitus on viivästynyt ja niitä on aluksi vain vähän asiakaskäytössä. Tietokoneita asennetaan lisää syys-lokakuun aikana. Muutenkin rakennusta varustetaan vähitellen syksyn mittaan. Viralliset avajaiset järjestetään tammikuussa 2022.

Yliopiston muista rakennuksista löydät lisää työskentelytilaa ja tietokoneita, esimerkiksi yliopiston päärakennuksessa (C) sijaitsevasta Aallon lukusalista. Lukusaliin on sijoitettu myös käsikirjakokoelma.

Seminaarinmäellä sijaitsevat Fennicum-rakennus ja Opinkiven tila 139 ovat opiskelijoiden käytettävissä päivittäin. Sisäänpääsy tapahtuu kulkukortilla. Useissa yliopiston rakennuksissa on tietokoneluokkia, joissa voit työskennellä silloin, kun tiloissa ei ole opetusta. Voit käyttää omaa läppäriäsi, sillä koko yliopiston alueella on langaton verkko.

Kirjasto tutuksi verkkokurssilla

Moodle-oppimisympäristöstä löydät KirjastoStartti-kurssin, jonka avulla opit nopeasti perusasiat kirjaston käytöstä ja tiedonhausta. KirjastoStartti on osa laajempaa Preorientaatio uusille opiskelijoille -kurssia, jonka opiskelijat suorittavat heti opintojen alussa yhdessä tutoreiden kanssa. Voit tehdä kurssin myös itsenäisesti.

Netissä ja somessa

Kirjaston nettisivut löydät osoitteesta https://kirjasto.jyu.fi/. Olemme myös sosiaalisessa mediassa:

Yliopiston kirjasto ja tiedemuseo muodostavat yhdessä Avoimen tiedon keskuksen (Open Science Centre, OSC). Voit tutustua tarkemmin OSC:n toimintaan nettisivuillamme https://osc.jyu.fi/.

Olemme täällä sinua varten!

Ota arastelematta yhteyttä meihin, kun tarvitset apua. Olemme täällä sinua varten. Iloista ja innokasta opiskeluaikaa!

Yhteystietomme

Kirjaston koronasivusto