Tervetuloa yliopiston kirjastoon, uusi opiskelija!

Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde

Kirjasto palvelee Seminaarinmäellä Lähde-rakennuksessa (Seminaarinkatu 15 B). Löydät palvelupisteemme Lähteen ylemmästä pohjakerroksesta. Palvelupisteemme on avoinna pääsääntöisesti

  • ma-pe klo 10-20
  • la klo 11-16

Voit kuitenkin käyttää kirjaston kokoelmia ja tiloja sekä lainata ja palauttaa kirjoja itsepalveluautomaateilla aina Lähteen aukioloaikoina.

Lähde on avoinna

  • ma-pe klo 7.30-21
  • la klo 7.30-17
  • su klo 11-16

Ajantasaiset aukiolo- ja palveluajat löydät nettisivultamme. Ilmoitamme poikkeuksista aukioloajoissa myös somekanavillamme.

Mistä löydän tenttikirjat, miten saan kirjastokortin?

Kun tarvitset kurssikirjaa, klikkaa itsesi JYKDOK-tietokantaan. Sieltä näet, mitä kirjoja kokoelmiimme kuuluu ja mistä ne löytyvät. Kurssikirjat, samoin kuin tieteenalakohtainen kirjallisuus, on sijoitettu Lähteen alempaan pohjakerrokseen. Henkilökuntamme opastaa sinua tarvittaessa.

Useat kurssikirjat ovat saatavissa e-kirjoina. Löydät nekin JYKDOKin kautta. Kun kirjaudut JYKDOKiin yliopiston verkkotunnuksillasi, pääset lukemaan e-kirjoja ja muuta e-aineistoa. E-kirjoja voit yleensä ladata esim. läppärille tai kännykkään. Vinkkejä e-kirjojen käyttöön löydät nettisivultamme.

Painettuja kirjoja voit lainata, kun olet hankkinut meille kirjastokortin. Helpointa on ottaa käyttöön mobiilikortti, joka toimii MyJYU-sovelluksessa. Lataa ensin MyJYU puhelimeesi, jonka jälkeen voit saman tien luoda itsellesi kirjastokortin.

Kortin saatuasi voit tehdä varauksia lainassa oleviin kirjoihin ja uusia lainojasi.

Työskentelytilat ja tietokoneet

Lähteessä on runsaasti työskentelytilaa: lukupaikkoja, työasemia ja ryhmätyötiloja. Voit varata ryhmätyötiloja Navi-sovelluksen kautta. Hiljaiset lukusalit löydät 2. ja 3. kerroksesta. Myös ylemmässä pohjakerroksessa sijaitseva Fennica-lukusali on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn.

Yliopiston muista rakennuksista löydät lisää työskentelytilaa ja tietokoneita, esimerkiksi yliopiston päärakennuksessa (C) sijaitsevasta Aallon lukusalista. Lukusaliin on sijoitettu myös käsikirjakokoelma.

Seminaarinmäellä sijaitsevat Fennicum-rakennus ja Opinkiven tila 139 ovat opiskelijoiden käytettävissä päivittäin. Sisäänpääsy tapahtuu kulkukortilla. Useissa yliopiston rakennuksissa on tietokoneluokkia, joissa voit työskennellä silloin, kun tiloissa ei ole opetusta. Voit käyttää omaa läppäriäsi, sillä koko yliopiston alueella on langaton verkko.

Kirjasto tutuksi kirjastokierroksella ja verkkokurssilla

Järjestämme uusille opiskelijoille puolen tunnin kirjastoesittelyjä 28.8.–5.9. Tutorit varaavat ryhmälleen esittelyajan. Varmista siis omalta tutoriltasi, milloin ryhmäsi kierros järjestetään!

Moodle-oppimisympäristöstä löydät KirjastoStartti-kurssin, jonka avulla opit nopeasti perusasiat kirjaston käytöstä ja tiedonhausta.

Netissä ja somessa

Kirjaston nettisivut löydät osoitteesta https://kirjasto.jyu.fi/. Olemme myös sosiaalisessa mediassa:

Yliopiston kirjasto ja tiedemuseo muodostavat yhdessä Avoimen tiedon keskuksen (Open Science Centre, OSC). Voit tutustua tarkemmin OSC:n toimintaan nettisivuillamme https://osc.jyu.fi/.

Olemme täällä sinua varten!

Ota arastelematta yhteyttä meihin, kun tarvitset apua. Olemme täällä sinua varten. Iloista ja innokasta opiskeluaikaa!

Yhteystietomme

Annikki Järvinen