Sopimus American Chemical Societyn kanssa on päättynyt – pääsy vanhempiin lehtiin jatkuu

Pääsy American Chemical Societyn (ACS) uusiin lehtiin katkesi vuoden 2023 lopussa, kun FinELibin ja ACM:n solmima sopimus päättyi. Pääsy vuosien 1996-2023 artikkeleihin säilyy.
FinELib ja ACS neuvottelivat uudesta sopimuksesta pitkin syksyä 2023, mutta yhteisymmärrystä ei ole löydetty. FinELib pyrkii kuitenkin jatkamaan neuvotteluja ACS:n kanssa ja saamaan aikaan sopimuksen, joka palauttaa pääsyn ACS:n lehtiin ja tutkijoille maksuttoman avoimen julkaisemisen ACS:n lehdissä.Suuressa osassa tilaajaorganisaatioista, kuten myös Jyväskylän yliopistossa, päästään edelleen lukemaan vuosina 1996–2023 julkaistuja artikkeleita.
 
Jos haluat lukea vuonna 2024 julkaistavia artikkeleita, joihin yliopistollamme ei ole enää pääsyä, tutustu vaihtoehtoisiin väyliin.
 
Jos olet kirjoittanut artikkelin ja se on hyväksytty ACS:n lehteen vuoden 2023 puolella, ja täytät avoimen julkaisemisen ehdot, artikkelisi julkaistaan avoimena maksutta aiemman FinELib-sopimuksen puitteissa.
 
Jos artikkelisi hyväksytään ACS:n lehteen vuoden 2024 puolella, avoin julkaiseminen FinELib-sopimuksella ei ole mahdollista. Jos julkaiset artikkelisi avoimena, tarvitset siihen nyt rahoituksen. Vaihtoehtoisesti voit julkaista artikkelisi maksumuurin takana.
 

Muistathan, että voit julkaista artikkelisi avoimesti myös rinnakkaistallentamalla.

Saat apua julkaisemisvaihtoehtojen arviointiin Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksesta osoitteesta openpublishing@jyu.fi

Finelibin tiedote sopimusten päättymisestä.