Toukokuussa verkkokursseilla tukea tiedonhankintaan ja tutkimusaineistojen hallintaan!

Tule mukaan tiedonhankinnan tai aineistonhallinnan verkkokurssille  tai vaikka molemmille! Kehität tutkimustaitojasi ja saat tukea opintoihisi. Kurssien materiaalit ovat avoimesti saatavilla itsenäiseen opiskeluun, linkit alempana tässä uutisessa!

Kesätoteutukset ovat suoritettavissa 13.5.-2.6.

Verkkokurssit

LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet, 1 op

  • Kaikille, jotka haluavat tukea tieteelliseen tiedonhankintaan. Kurssin voi tehdä opintojen alkuvaiheessa tai opinnäytetyön yhteydessä. Oletko tekemässä gradua, mutta et ole vielä suorittanut kurssia? Nyt on hyvä hetki, varsinkin, jos opinnoissa on yhden opintopisteen kokoinen aukko!
  • Huomaathan, että osalla tieteenaloista tämä opintojakso on pakollinen, jolloin se tehdään esimerkiksi opinnäyteseminaarin yhteydessä. Sisussa on useita eri toteutuksia, näet meneillään olevat toteutukset Suoritustavat-kohdasta. Jos kurssi ei ole sinulle pakollinen, voit valita toteutuksen "yleinen/työelämäopinnot".
  • Ilmoittaudu Sisussa.

LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet, 1 op

  • Graduntekijöille, jotka käsittelevät tutkimusaineistoa. Kurssi kannattaa tehdä silloin, kun olet aloittamassa aineiston keräämistä. Aineistosi voi olla millainen vain: haastattelut, havainnointi, kyselyt, arkistomateriaali, mittaukset, koodi - kaikki käy!
  • Kurssin sisältö liittyy aineiston hallintaan: miten käsittelet aineistoasi järjestelmällisesti, tietoturvallisesti ja hyvien tieteellisten käytäntöjen mukaisesti koko sen elinkaarin ajan? Mietityttääkö henkilötietojen käsittely? Kurssilla saat tukea myös siihen.
  • Ilmoittaudu Sisussa.

Kurssit tukevat tutkimusosaamisen kehittymistä ja opinnoissa menestymistä.

Kurssit ovat kesän jälkeen suoritettavissa jälleen syyslukukaudella 2024.

Opiskelumateriaaleja

Voit myös hyödyntää kurssien opiskelumateriaalia sekä muita kirjaston materiaaleja itsenäisesti

Kirjaston opetuksen sivuilta löydät lisää tietoa koulutuksistamme, kuten

Voit myös varata ohjausajan tai ottaa yhteyttä sähköpostitse opetus@library.jyu.fi jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat neuvoja!

Kysy lisätietoja:

Tiia Puputti