Kesän verkkokursseilta tukea opintoihisi ja varmuutta opinnäytteen tekemiseen!


Tule mukaan tiedonhankinnan tai aineistonhallinnan verkkokurssille  tai vaikka molemmille! Kehität tutkimustaitojasi ja saat tukea opintoihisi. Syksyllä on tarjolla tukea myös Zotero-koulutusten kautta.

Kirjaston opetuksen sivuilta löydät monipuoliset opiskelumateriaalimme, kuten Kirjastotuutori, Aineistonhallinnan perusteet ja opinnäyteopas. Voit myös varata ohjausajan tai ottaa yhteyttä sähköpostitse opetus@library.jyu.fi

Verkkokurssit

LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet, 1 op

  • Kaikille, jotka haluavat tukea tieteelliseen tiedonhankintaan. Kurssin voi tehdä opintojen alkuvaiheessa tai opinnäytetyön yhteydessä. Oletko tekemässä gradua, mutta et ole vielä suorittanut kurssia? Nyt on hyvä hetki, varsinkin, jos opinnoissa on yhden opintopisteen kokoinen aukko!
  • Sisussa on useita eri toteutuksia tästä kurssista. Huomaathan, että osalla tieteenaloista on oma LIB1THP-kurssi. Näet vaihtoehdot Suoritustavat-kohdasta. Jos kurssi ei ole sinulle pakollinen, voit valita toteutuksen "yleinen/työelämäopinnot".
  • Ilmoittaudu Sisussa.

LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet, 1 op

  • Graduntekijöille, jotka käsittelevät tutkimusaineistoa. Kurssi kannattaa tehdä silloin, kun olet aloittamassa aineiston keräämistä. Aineistosi voi olla millainen vain: haastattelut, havainnointi, kyselyt, arkistomateriaali, mittaukset, koodi - kaikki käy!
  • Kurssin sisältö liittyy aineiston hallintaan: miten käsittelet aineistoasi järjestelmällisesti, tietoturvallisesti ja hyvien tieteellisten käytäntöjen mukaisesti koko sen elinkaarin ajan? Mietityttääkö henkilötietojen käsittely? Kurssilla saat tukea myös siihen.
  • Ilmoittaudu Sisussa.

Tohtoriopiskelijoille LIBJ1001 Open Science Resource, 1 op

  • Englanninkielinen kurssi, seuraavan kerran syksyllä
  • Open responsible science is about the whole research process from planning your research to data management to publishing and scientific communication.
  • This resource is an introduction to open science and research principles and practices for doctoral students and other research active members new to Open Science and Research.
  • Ilmoittaudu Sisussa

Kurssit tukevat tutkimusosaamisen kehittymistä ja opinnoissa menestymistä.

Kurssit ovat seuraavan kerran suoritettavissa syyslukukaudella 2023, joten jos nyt ei kalenteriin enää mahdu, tervetuloa mukaan myöhemmin (kurssit tulevat Sisuun myöhemmin).

Voit myös hyödyntää kurssien opiskelumateriaalia sekä muita kirjaston materiaaleja itsenäisesti

Kirjaston opetuksen sivuilta löydät lisää tietoa, kuten

Kysy lisätietoja:

Tiia Puputti