Jyväskylän yliopiston kirjasto

Barents – luonto ei tunne rajoja -valokuvanäyttely

5.11.2019–1.3.2020 Luontomuseo, Harjun Vesilinna, Ihantolantie 5

Herkkä ja haavoittuva, kaunis ja monimuotoinen. Ainutlaatuinen.

Barentsin alue on monimuotoisuuden aarreaitta. Arvokkaiden luontoalueiden lisäksi alueella on useita rikkaita alkuperäiskulttuureita. Barentsin alue on 1,8 miljoonan neliökilometrin kokoinen, ja siihen kuuluu osia Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjästä.

Pohjoinen luonto on monipuolinen: alueella on useita suuria metsiä ja suoalueita, joiden suojelu on erityisen tärkeää niiden monimuotoisuuden vuoksi. Alueen rikas ekosysteemi on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa.

Barentsin aluetta uhkaavat Ilmastonmuutos, maankäytön muutokset ja luonnonvarojen hyödyntäminen. Alueen monimuotoisuuden säilyttämiseksi perustettu BPAN - Barentsin alueen suojeluverkosto -hanke tukee edustavan luonnonsuojelualueverkoston perustamista Barentsin alueelle.

Luontomuseon näyttelyyn on koottu valokuvia Barentsin alueen luontoarvoista ja luonnosta. Kuvat ovat suomalaisten, venäläisten ja ruotsalaisten valokuvaajien ottamia.

Näyttely on esillä 5.11.2019–1.3.2020 Luontomuseossa (Harjun Vesilinna, Ihantolantie 5) museon aukioloaikoina. Vapaa pääsy.

Näyttely on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kiertonäyttely, ja se on toteutettu osana BPAN-hanketta.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Luontomuseon intendentti Tanja Koskela, tanja.a.e.koskela@jyu.fi, p. 0400 248 063 www.jyu.fi/erillis/museo

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210