Jyväskylän yliopiston kirjasto

Vuoden 2017 tiedekirjaehdokkaat

Kokoelmanäyttely 20.2.-30.3.2018 ala-aulan vitriinissä

Vuoden 2017 tiedekirjaehdokkaissa on tällä kertaa kolme Jyväskylän yliopistoon liittyvää tietokirjailijaa: Raija Julkunen, Miikka Voutilainen ja Matti Vuento.

Vuoden tiedekirja -palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ansiokasta tutkimuskirjallisuutta. Palkinnolla halutaan kannustaa tutkijoita julkaisemaan korkeatasoisia tiedeteoksia suomeksi tai ruotsiksi.

Vuosittain jaettavan palkinnon myöntävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto, joka rahoittaa palkinnon.

Vuoden 2017 palkintoraatiin kuuluvat dosentti Markku Ihonen (humanistiset tieteet), dosentti Tuija Parvikko (yhteiskuntatieteet) ja emerituskansleri Kari Raivio (luonnontieteet). Raadin sihteerinä toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnan tiedotuspäällikkö Ilari Hetemäki.

Koska Vuoden tiedekirja -palkinto on ainoa yleinen tiedekirjapalkinto Suomessa, raati päätti kiinnittää huomiota juuri tiedekirjalle tyypillisiin piirteisiin sekä käsiteltävien kysymysten, käytettyjen menetelmien ja taustalla olevien ajatusten esiin tuomiseen. Lopullisen ehdokaslistan teoksissa valintaperusteena oli myös, miten teos luo uutta tai syventää olemassa olevaa tietoa ja herättää keskustelua. Ansioksi katsottiin, jos kirja saa lukijan ajattelemaan uudella tavalla.

Vuoden tiedekirja -ehdokkaiksi valikoitui yhdeksän teosta:

Palkinto jaetaan ma 12.3.2018 klo 16.15 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Lisätietoja:
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Ilari Hetemäki, puh. 050 363 4416, ilari.hetemaki@tsv.fi

TSV

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210