Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kauneimmat kirjat 2017

Kokoelmanäyttely 10.4.-31.5.2018 1. krs:n vitriinissä
Kauneimmat kirjat 2017

Suomen Kirjataiteen komitea

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut kirjataiteen Vuoden kauneimmaksi kirjaksi 2017 Kaisa ja Christoffer Lekan teoksen Imperfect. Sen on kustantanut Absolute Truth Press ja kirja on tehty  Bookwell Oy:ssä.

Kirjataiteen komiten perustelut:

Kauniiseen laatikkoon suljettu kirja aukeaa sivu kerrallaan, hitaasti ja vähän vaivalloisesti. Kukin sivu on avattava veitsellä, mikä korostaa matkanteon vaivalloisuutta ja hidastaa lukemista tarkoituksella.

Huolellisesti valitut postikortit ja merkit, käsintehdyt piirrokset ja kirjoitukset luovat taiteilijapariskunnan Yhdysvaltain matkasta kertovaan tarinaan ainutlaatuisen voiman ja painoarvon. Imperfect on suunnittelultaan täydellisyyshakuinen teos, Lekojen pitkän yhteisen uran yksi huipentuma.

Vuoden kauneimmat kirjat 2017 -kokoelmaan valittiin tämän lisäksi 24 muuta kirjaa. Teokset palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla. Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin kahdeksan kirjaa.

Suomen kirjataiteen komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina. Vuoden kauneimpia kirjoja valitessaan komitea pyrkii löytämään teoksia, joissa muoto ja sisältö tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin. Arvioinnin lähtökohtana on graafinen kokonaissuunnittelu alkaen typografiasta ja päätyen valmiiseen painotuotteeseen. Klassisen kirjapainotaidon ohella komitea arvostaa tuoreita, uutta luovia ratkaisuja.

Vuoden kauneimmat kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun ja kiertävät näyttelyissä Suomessa ja kolmessa Euroopan maassa. Kolmenkymmenen maan kauneimmat kirjat ovat esillä Leipzigin kirjamessuilla vuosittain.

Lisätietoja: http://www.kauneimmatkirjat.fi/

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210