Pysy Suomessa pyhänä : Suomen lipun historiaa

10.8.2017-27.1.2018 yliopiston pääkirjaston ala-aulassa

Yliopiston Avoimen tiedon keskus (OSC) ottaa osaa Suomi 100 -juhlintaan Suomen lipun historiasta kertovalla näyttelyllä Pysy Suomessa pyhänä – Suomen lippujen ja vaakunain historiaa.

Yliopiston Tiedemuseon näyttelysivu

Näyttelyssä esitellään Suomen lipun ja sen vaihtoehtoisten variaatioiden lisäksi myös muita kansallisia ja maakunnallisia symboleita karhusta siperianlillukkaan.

Näyttelyyn liittyy myös mielenkiintoinen kokoelmanäyttely kirjaston arkistokokolemasta löytyvistä Suomen lippua ja sen historiaa käsittelevistä julkaisuista. Esillä on esimerkiksi lehdistössä käytyä keskustelua lipun ideointi- ja suunnitteluvaiheessa, uutisointia päätöksentekoon liittyneistä monenlaisista käänteistä, kuvauksia liputusperinteen syntymisestä, lipusta kirjoitettuja runoja ym. kaunokirjallisuutta, sekä tietokirjallisuutta lipun historiasta ja liputuksesta.

Näyttelyn yleisöluentosarja syksyllä 2017 pääkirjaston ala-aulassa:

• 9.10.2017 klo 16 apulaisprofessori FT Tuomas Tepora, Helsingin yliopisto, Suomen lipun symboliikka
  • 30.10.2017 klo 16 professori FT Janne Vilkuna, Jyväskylän yliopisto, Lipun juurilla
  • 20.11.2017 klo 16. VT Kimmo Kiljunen Maailman maat : liput ja historia.

Tervetuloa!

Lisää tietoa:

Sisäministeriö

Tuomas Tepora: Lipun juurilla (pdf)

Elina Mähönen: Suomen lipun historiaa (näyttelyteksti, pdf)