Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat 2016

Marraskuun kuukaudenkirjat 1. krs:n vitriinissä

Tieto-Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen.

Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Se rahoitetaan Suomen tietokirjailijat ry:n ja Suomen Kustannusyhdistyksen Kirjasäätiölle lahjoittamin varoin.

Suomen Kirjasäätiön hallitus asettaa kutakin palkinnonjakoa varten erikseen kolmejäsenisen valintalautakunnan, joka nimeää vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi, sekä henkilön, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan.

Palkintolautakuntaan kuuluivat toimittaja Anna-Stina Nykänen, kirjastonhoitaja Ulla Nygren ja professori Kustaa Vilkuna Jyväskylän yliopistosta.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistettiin 1.11.2015:

Palkinnon saajasta päättää tänä vuonna kirjailija Jörn Donner. Voittaja julkistetaan 24.11.2015

Lisätietoa: Suomen Kirjasäätiö