Julkaisutoiminta Jyväskylän yliopiston kirjastossa

Kuukauden kirjat 1. krs. vitriinissä

Jyväskylän yliopistossa julkaistaan vuosittain yli kaksisataa julkaisua.Yliopistosarjojen lisäksi eri laitokset ja yksiköt julkaisevat omia julkaisusarjojaan.

Jyväskylän yliopistosarjojen tuotannosta vastaa yliopiston kirjaston julkaisuyksikkö. Yliopiston kuudessa julkaisusarjassa ilmestyy vuosittain lähes sata teosta. Yliopistosarjoissa julkaistaan väitösopinnäytteitä sekä muita tutkimuksia ja juhlakirjoja.

Yliopistosarjat ovat:

• Jyväskylä Studies in Education, Psychology and Social Research 1962–
  • Studies in Sport, Physical Education and Health 1971–
  • Jyväskylä Studies in Biological and Environmental Science 1999–
  • Jyväskylä Studies in Computing 1999–
  • Jyväskylä Studies in Business and Economics 2000–
  • Jyväskylä Studies in Humanities 2003–

Näyttelyssä on esillä kaksi julkaisuyksikön tekemää tuoretta julkaisua:

• Mind The Gap on: Creating Social Justice through Education Policy on ensimmäinen julkaisu Jyväskylän yliopiston Rehtori-instituutin sarjassa Studies in Educational Leadership.
  • Asko Mäkysen väitöskirja  Vuorovaikutuskaavion käytön vaikutus voimakäsitteen oppimiseen lukion mekaniikan opetusjaksoilla taas käsittelee lukion fysiikan opetuksen haasteita.

Lisätietoja:
Pekka Olsbo