Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kirjaston käytöstä

Jyväskylän yliopiston avoimen tiedon keskuksen kirjaston kaikki yksiköt ovat julkisia ja kaikille avoimia. Kirjaston tarjoamat palvelut ja laitteet on tarkoitettu ensisijaisesti yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille. Palveluja käyttävä henkilö sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä sekä muita ohjeita.

Kirjasto on elävä ympäristö, tapaamispaikka, yhteinen olohuone, mutta myös hiljaisen työskentelyn tila.

Hiljaa!

Otathan huomioon muut kirjastonkäyttäjät ja myös työhuoneissa askaroivan henkilökunnan, kun tapaat ystäviäsi, vaihdat kuulumisia tuttaviesi kanssa tai asioit kirjaston tiloissa. Pääkirjaston aulan puoleiset salit ja ala-aula ovat vapaan keskustelun ja ryhmätyöskentelyn aluetta, kun taas niitä vastapäätä olevat lukusalit ovat rauhoitettuja hiljaiseen työskentelyyn ja lukemiseen. Myös kampuskirjastoissa arvostetaan hiljaisuutta.

Haloo?

Matkapuhelinta voit käyttää pääkirjastossa vain porrasauloissa ja kirjaston aulan puoleisissa saleissa. Anna työrauha kirjastossa työskenteleville. Kampuskirjastoissa matkapuhelimen käyttöä ei suositella ollenkaan.

Ei ruokaa!

Omia eväitä ja juomia voit nauttia ruokailuun erityisesti tarkoitetussa tiloissa, kuten ensimmäisen kerroksen ravintolassa. Muissa tiloissa ateriointia ei suositella, koska lukusaleista puuttuvat sopivat jäteastiat ja juoma- ja ruokatahrat voivat terveyshaittojen lisäksi vahingoittaa myös kirjaston aineistoja, kalusteita ja työasemia.

Käyttösäännöt

Elektronisten aineistojen käyttöoikeudet

Asiakastietojärjestelmän tietosuojailmoitus

Kaukopalvelutilausten hallintaohjelman tietosuojailmoitus

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210