Jyväskylän yliopiston kirjasto

Refworks uudistuu!

Valitse haluatko kirjautua vanhaan vai uuteen Refworksiin.

Lisää tietoa uuden ja vanhan Refworksin ominaisuuksista Refworks-ohjeissa.

Vanha Refworks

vanharefworks

 

Uusi Refworks

uusirefworks

Vanhan Refworksin virallista sulkupäivää ei ole edelleenkään määritelty. Varminta on kuitenkin pyrkiä siirtymään uuteen Refworksiin, kun oma tilanne sen sallii.

Vanhan Refworks-tilin ylälaidasta löydät linkin, jonka kautta pääset tekemään tilin uuteen Refworksiin ja kopioimaan viitteesi sinne. Jos aloitat tekemällä uuden tilin, sinulta tiedustellaan myös haluatko kopioida vanhat viitteet.

Ohje tilin siirtoon.

Jos et halua kopioida kaikkia vanhan tilin viitteitä, kannattaa tehdä ensin tili uuteen Refworksiin. Voit siirtää viitteitä esim. kansio kerrallaan Export/Import -työkalujen avulla.

Huom! Word-tiedosto, jota olet kirjoittanut vanhalla tilillä, ei toimi uuden tilin kanssa. Jos siis olet jo pitkällä kirjoitustyön kanssa, siirtymistä kannattaa vielä lykätä. Voit käyttää samanaikaisesti sekä vanhaa että uutta tiliä, mutta Word-tiedostot on aina kytketty yhteen tiliin.

Huom! Jos sinulla on käytössä tili sekä vanhassa, että uudessa Refworksissa, niin ole tarkkana kummalle tilille olet kirjautuneena Wordissa.

Jos olet aloittava käyttäjä, luo tili uuteen Refworksiin.

Tilin luomista varten tarvitset vain toimivan yliopiston sähköpostiosoitteen.

Jos sinulla ei ole yliopiston sähköpostiosoitetta luo tili tämän linkin kautta: Refworks - Jyväskylän yliopisto. Huom. Linkin kirjautumissivulla käsketään käyttämään yliopiston sähköpostiosoitetta, mutta tämä ei pidä paikkaansa, osoitteeksi kelpaa mikä tahansa sähköpostiosoite.

Uusittu käyttöliittymä. Tärkeitä uusia ominaisuuksia:

  • pdf-muotoisten artikkeleiden tallentaminen, Refworks tunnistaa artikkelin tiedot automaattisesti.
  • lukutila tallennetuille artikkeleille, jossa mahdollisuus myös tehdä merkintöjä tekstiin.
  • mahdollisuus täydentää viitetietoja taustatietokannan avulla.

Lisätietoja: Matti Rajahonka

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210