Jyväskylän yliopiston kirjasto

Varaukset ja saapumisilmoitukset

Kotilainattavaan kirjaan, joka on toisella lainassa, voit tehdä varauksen.

  • Hyllyssä saatavana olevaa kirjaa ei pidä varata.
  • Älä myöskään varaa kirjaa, joka on jo sinulla lainassa. Varausjärjestelmä toimii oikein vain, jos ensin palautat kirjan ja sen jälkeen teet varauksen.

Voit tehdä varauksen itse JYKDOK-tietokannassa tai jättää varauspyynnön kirjaston palvelupisteisiin. Päästäksesi tekemään varauksia itse, kirjaudu JYKDOKiin yliopiston käyttäjätunnuksella tai lainaajakortin numerolla ja henkilökohtaisella PIN-tunnuksella. Mikäli olet unohtanut PIN-tunnuksesi, ota yhteyttä kirjastoon. Voit myös kokeilla oletustunnusta, joka on muodostettu syntymäaikasi neljästä ensimmäisestä numerosta (PPKK). Voit valita noutopaikaksi Mattilanniemen tai Ylistönrinteen kirjaston.

Varaus on maksuton, ja se on voimassa enintään puoli vuotta.

Kun varaamasi kirja on noudettavissa, saat saapumisilmoituksen. Varattu aineisto on noudettava ilmoituksessa mainittuun päivään mennessä (noutoaika 5-7 vrk).

Lyhytlainoja ei voi varata.

Varausten nouto itsepalveluna

Voit hakea varaamasi kirjat itse varattujen hyllystä ja lainata ne automaatilla. Löydät kirjat hyllystä oman sukunimesi kohdalta.

Jos lainaus automaatilla ei onnistu, tule lainaamaan kirjat palvelupisteeseen. Lainauksen epäonnistumisen syynä voi olla esim.:

  • vaurioitunut viivakoodi kirjastokortissa tai kirjan tarrassa
  • vanhentunut kirjastokortti
  • lainakielto
  • varauksen noutoaika on umpeutunut

Voit halutessasi noutaa varaamasi kirjat myös palvelupisteestä. Jos varaamiasi kirjoja ei saa laittaa itsepalveluhyllyyn, ota yhteyttä kirjastoon.

Varastosta tilatut vapaakappaleet (Fennica) saat Mattilanniemen kirjaston palvelupisteestä.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210