Jyväskylän yliopiston kirjasto

Varaukset ja saapumisilmoitukset

Kotilainattavaan kirjaan, joka on jo toisella lainassa, voit tehdä varauksen. Hyllyssä saatavana olevaa kirjaa ei pidä varata. Älä myöskään varaa kirjaa, joka on jo sinulla lainassa. Varausjärjestelmä toimii oikein vain, jos ensin palautat kirjan ja sen jälkeen teet varauksen.

Voit tehdä varauksen itse JYKDOK-tietokannassa tai jättää varauspyynnön kirjaston palvelupisteisiin. Päästäksesi tekemään varauksia JYKDOK-tietokantaan, kirjaudu JYKDOKiin yliopiston käyttäjätunnuksilla tai antamalla lainaajakortin numero ja henkilökohtainen PIN-tunnuksesi annettuihin kenttiin. Unohtuneen PIN-tunnuksen tilalle voit saada uuden käymällä kirjaston palvelupisteissä. Varausta tehdessäsi voit valita kirjalle haluamasi noutopaikan.

Varaus on maksuton, ja se on voimassa enintään puoli vuotta.

Kun varaamasi kirja on noudettavissa, saat siitä saapumisilmoituksen. Varattu aineisto on noudettava pääkirjastosta ilmoituksessa mainittuun päivään mennessä (noutoaika 5-7 vrk).

Lyhytlainoja ei voi varata.

Varausten nouto itsepalveluna

Voit hakea varaamasi kirjat itse varattujen hyllystä ja lainata ne automaatilla. Löydät kirjat hyllystä oman sukunimesi kohdalta.

Jos lainaus automaatilla ei onnistu, ota vuoronumero ja tule lainaamaan kirjat palvelupisteeseen. Lainauksen epäonnistumisen syynä voi olla esim.:

  • vaurioitunut viivakoodi kirjastokortissa tai kirjan tarrassa
  • vanhentunut kirjastokortti
  • lainakielto
  • varauksen noutoaika on umpeutunut

Voit halutessasi noutaa varaamasi kirjat myös palvelupisteestä. Jos varaamiasi kirjoja ei saa laittaa itsepalveluhyllyyn, ota yhteyttä kirjaston palvelupisteeseen.

HUOM! Varastosta tilatut vapaakappaleet (Fennica) saat vain palvelupisteestä.

Lisätietoa pääkirjastosta, puh. 040 805 3803 (sisäinen puh. 3452) tai Annikki Järvinen.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210