Jyväskylän yliopiston kirjasto

Lukusalilainat ja säilytyspaikat

Vapaakappalekokoelman (Fennica) aineistoa ei saa kotilainaksi. Voit tilata aineistoa kokoelmakeskuksesta lukusalikäyttöön, jos sitä ei ole muussa kokoelmassa. Tilauksen voit tehdä joko JYKDOK-tietokannassa tai täyttämällä erillisen varastotilauslomakkeen. Tilaus on maksuton.

Aineisto toimitetaan käytettäväksesi pääsääntöisesti 1-2 arkipäivän kuluessa. Saat sähköpostiisi saapumisilmoituksen, kun aineisto on noudettavissa. Voit noutaa aineiston Mattilanniemen kirjaston palvelupisteestä viikon sisällä saapumisilmoituksesta.

Koska vapaakappaleaineistoa voi käyttää vain kirjaston tiloissa, tarvitset sille säilytyspaikan. Numeroidut säilytyspaikat sijaitsevat Mattilanniemen kirjastossa. Lyhytaikaisia (2 viikkoa) vapaakappalelainoja voit säilyttää itsepalveluhyllyssä.

Säilytyspaikan saat palvelupisteestä. Kun et enää tarvitse säilytyspaikkaasi, ilmoita siitä palvelupisteeseen ja palauta lainaamasi aineisto.

Säilytyspaikat on tarkoitettu vain vapaakappaleaineiston ja kokoelmakeskuksesta tilatun ei kotilainattavan aineiston säilytykseen (esim. gradut, sanakirjat, bibliografiat, Pihkalan kokoelma).

Muun aineiston säilyttämisestä säilytyspaikassa seuraa 10 euron maksu.

Kerran vuodessa säilytyspaikat tarkistetaan ja tarpeettomat tyhjennetään. Tarkistuksesta ilmoitetaan kyselylomakkeella tai sähköpostitse.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210