Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kaukopalvelu paikallisille asiakkaille

Palvelemme sinua:

Kaukolainoja voit noutaa ja palauttaa Mattilanniemen kirjaston palvelupisteessä.

Kaukopalvelu on useimmiten maksullista. Kaukolainat maksetaan noudettaessa pankki- tai luottokortilla. Käteismaksuista on luovuttu.

Tarkista JYKDOKista

Ennen kuin teet kaukopalvelutilauksen, tarkista haluamasi julkaisun saatavuus kirjastomme omasta kokoelmaluettelosta, JYKDOKista.

Huomaa, että kaikkea aineistoa ei ole luetteloitu JYKDOK:iin. Jos et löydä vanhempaa kotimaista lehteä tai kirjaa JYKDOKista, se voi löytyä kortisto- tai kansioluetteloista. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta.

Avoimena julkaistujen aineistojen etsimiseen löydät apuvälineitä Avoin tiede ja tutkimus -sivuilta.

Tarkista Varastokirjastosta

Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata ilmaiseksi lainoja ja artikkelikopioita Kuopion Varastokirjastosta. Katso tarkemmat ohjeet JYKDOKista.

Tarkista yhteisluetteloista

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole kirjaston omissa kokoelmissa, voit hakea ja paikantaa aineistoa yhteisluetteloista (Finna ja Melinda).

Huomaa kuitenkin, että kaikkea tietokannoista löytyvää ei välttämättä saa kaukolainaksi. Mm. aikakauslehtien, opinnäytteiden ja kurssikirjojen lainaaminen ei aina onnistu.

Voit jättää tilauksen myös ilman tarkistusta.

Tee tilaus

Jätä tilauksesi kirjallisena jokaisesta artikkelista tai kirjasta ja kirjan osasta erikseen joko

Täytä tilauslomake mahdollisimman täydellisesti.

  • kopioita tilatessasi myös artikkelin tekijä ja nimi sekä sivut
  • päivämäärä, milloin viimeistään aineiston tarvitset
  • huomautus, jos kirjaston oma kappale on kadonnut

Tilaus kannattaa tehdä riittävän ajoissa, sillä toimitusajat vaihtelevat.

Pidämme tilauksiasi voimassa ilmoittamaasi päivämäärään asti.

Kaukolainojen noutaminen

Saat ilmoituksen kaukolainan saapumisesta sähköpostitse. Sinun on noudettava saapuneet kirjat tai kopiot henkilökohtaisesti. Emme lähetä aineistoa edelleen postissa. Postitamme ainoastaan laitosten maksamat kaukolainat sisäisessä postissa tilaajan työhuoneeseen.

Kaukolainat maksetaan pankki- tai luottokortilla aineistoa noudettaessa. Huomaa, että maksut peritään myös noutamatta jääneistä lainoista tai kopioista. Noutamattomat lainat palautamme heti eräpäivän jälkeen.

Lukusalikäyttöön tarkoitettuja kaukolainoja ei saa viedä lukusalien säilytyspaikkoihin. Niitä on säilytettävä käyttökertojen välissä lainauksen palvelupisteessä. Opinnäytteet ovat aina lukusalilainoja.

Kaukolainan uusinta

Kaukolainan lähettänyt kirjasto määrää aina kaukolainan laina-ajan ja muut lainaehdot. Yleensä laina-aika on 28 päivää. Kirjan palautuspäivän näet kirjan välissä olevasta eräpäiväliuskasta. HUOM! Kaukolainat eivät näy asiakastiedoissasi JYKDOKissa. Kaukolainoista ei myöskään lähetetä ennakkoilmoitusta erääntymisestä.

Jos haluat jatkaa aineistosi laina-aikaa, tiedustele uusimista kaukopalvelusta.

Palautus

Palauta sekä koti- että lukusalilainat viimeistään eräpäivänä.

Älä palauta lainaasi itse lähettäjäkirjastoon, koska tieto lainasta ei silloin poistu meidän lainarekisteristämme. Jos palautat, lähetä sähköpostilla tieto kaukopalveluun (kaukopal@library.jyu.fi).

Palauttamattomasta kaukolainasta lähetämme kaksi palautuskehotusta. Jos et siitä huolimatta palauta aineistoa, seurauksena on lainakielto. Lainakielto puretaan kaukopalvelussa, kun laina on palautettu ja lainakiellon purkumaksu (10 €) maksettu.

Mikäli lainaa ei palauteta tai se vahingoittuu, se on korvattava. Lainaajakirjasto lähettää kirjasta korvauslaskun, jonka joudut maksamaan. Tarvittaessa lasku menee perintään.

HUOM! Emme palauta muista kirjastoista itse lainaamaasi aineistoa.

Sähköpostiosoitteen muutos

Ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi kaukopalveluun, koska kaukolainaus ei sisälly kirjaston atk-järjestelmään.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210