Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kaukopalvelu paikallisille asiakkaille

Palvelemme sinua:

Kaukopalvelun ollessa suljettuna voit jättää kaukopalvelutilauksia tai noutaa ja palauttaa kaukolainoja pääkirjaston palvelupisteessä (1. krs).

Kaukopalvelu on maksullista.

Tarkista JYKDOKista

Ennen kuin teet kaukopalvelutilauksen, tarkista haluamasi julkaisun saatavuus kirjastomme omasta kokoelmaluettelosta, JYKDOKista (ei Melindasta!).

Huomaa, että kaikkea aineistoa ei ole luetteloitu em. tietokantoihin. Jos et löydä vanhempaa kotimaista lehteä tai kirjaa JYKDOKista, se voi löytyä kortisto- tai kansioluetteloista. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta.

Tarkista Melindasta

Jos tarvitsemaasi aineistoa ei ole kirjaston omissa kokoelmissa, voit hakea ja paikantaa aineistoa Melinda-yhteisluettelosta. Se sisältää tietoja Suomen korkeakoulukirjastojen kirjoista ja lehdistä, mutta ei artikkeleista.

Aineistoa kannattaa etsiä myös esim. yleisten kirjastojen FRANK-monihaulla ja muistakin kirjastotietokannoista.

Huomaa kuitenkin, että kaikkea tietokannoista löytyvää ei välttämättä saa kaukolainaksi. Mm. aikakauslehtien, opinnäytteiden ja kurssikirjojen lainaaminen ei aina onnistu.

Tee tilaus

Jätä tilauksesi kirjallisena jokaisesta artikkelista tai kirjasta ja kirjan osasta erikseen joko

Täytä tilauslomake mahdollisimman täydellisesti.

  • kopioita tilatessasi myös artikkelin tekijä ja nimi sekä sivut
  • päivämäärä, milloin viimeistään aineiston tarvitset
  • huomautus, jos kirjaston oma kappale on kadonnut

Tilaus kannattaa tehdä riittävän ajoissa, sillä etenkin lainojen toimitusajat saattavat vaihdella.

Pidämme tilauksiasi voimassa ilmoittamaasi päivämäärään asti. Koska tilauksen peruminen on yleensä hankalaa, kannattaa kaukolainatilauksen tekemistä harkita tarkasti etukäteen.

Kaukolainojen noutaminen

Saat ilmoituksen kaukolainan saapumisesta sähköpostitse. Sinun on noudettava saapuneet kirjat tai kopiot kaukopalvelusta henkilökohtaisesti. Emme lähetä aineistoa edelleen postissa. Postitamme ainoastaan laitosten maksamat kaukolainat sisäisessä postissa tilaajan työhuoneeseen.

Kaukolainat maksetaan käteisellä tai kortilla aineistoa noudettaessa. Huomaa, että maksut peritään myös noutamatta jääneistä lainoista tai kopioista. Noutamattomat lainat palautamme eräpäivänä siihen kirjastoon, mistä ne on tilattu.

Lukusalikäyttöön tarkoitettuja kaukolainoja ei saa viedä lukusalien säilytyspaikkoihin. Niitä on säilytettävä käyttökertojen välissä kaukopalvelun kaapissa. Opinnäytteet ovat aina lukusalilainoja.

Kaukolainan uusinta

Kaukolainan lähettänyt kirjasto määrää aina kaukolainan laina-ajan ja muut lainaehdot. Yleensä laina-aika on 28 päivää. Kirjan palautuspäivän näet kirjan välissä olevasta eräpäiväliuskasta. HUOM! Kaukolainat eivät näy asiakastiedoissasi JYKDOKissa. Kaukolainoista ei myöskään lähetetä ennakkoilmoitusta erääntymisestä.

Jos haluat jatkaa aineistosi laina-aikaa, tiedustele uusimista kaukopalvelusta.

Palautus

Palauta sekä koti- että lukusalilainat kaukopalveluun viimeistään eräpäivänä.

Älä palauta lainaasi itse lähettäjäkirjastoon, koska tieto lainasta ei silloin poistu meidän lainarekisteristämme.

Palauttamattomasta kaukolainasta lähetämme kaksi palautuskehotusta. Jos et siitä huolimatta palauta aineistoa, seurauksena on lainakielto. Lainakielto puretaan kaukopalvelussa, kun laina on palautettu ja lainakiellon purkumaksu (10 €) maksettu.

Mikäli lainaa ei palauteta tai se vahingoittuu, se on korvattava. Lainaajakirjasto lähettää kirjasta korvauslaskun, jonka joudut maksamaan. Tarvittaessa lasku menee perintään.

HUOM! Emme palauta muista kirjastoista itse lainaamaasi aineistoa.

Sähköpostiosoitteen muutos

Ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi kaukopalveluun, koska kaukolainaus ei sisälly kirjaston atk-järjestelmään.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210