Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kaukopalvelu paikallisille asiakkaille

Palvelemme sinua:

Kaukopalvelu on useimmiten maksullista.

Tarkista JYKDOKista

Ennen kuin teet kaukopalvelutilauksen, tarkistathan haluamasi julkaisun saatavuuden kirjastomme omasta tietokannasta, JYKDOKista.

Avoimena julkaistujen aineistojen etsimiseen löydät apuvälineitä Avoin tiede ja tutkimus -sivuilta.

Tarkista Varastokirjastosta

Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata ilmaiseksi lainoja ja artikkelikopioita Kuopion Varastokirjastosta. Katso tarkemmat ohjeet JYKDOKista.

Tarkista yhteisluetteloista

Voit hakea aineistoa yhteisluetteloista (Finna ja Melinda). Kaikkea tietokannoista löytyvää ei välttämättä saa kaukolainaksi. Mm. aikakauslehtien, opinnäytteiden ja kurssikirjojen lainaaminen ei aina onnistu.

Voit jättää tilauksen myös ilman tarkistusta.

Tee tilaus

Jätäthän tilauksesi kirjallisena jokaisesta artikkelista tai kirjasta ja kirjan osasta erikseen joko

Täytä tilauslomake mahdollisimman täydellisesti.

  • kopioita tilatessasi myös artikkelin tekijä ja nimi sekä sivut
  • päivämäärä, milloin viimeistään aineiston tarvitset
  • huomautus, jos kirjastomme oma kappale on kadonnut

Tilaus kannattaa tehdä riittävän ajoissa, sillä toimitusajat vaihtelevat.

Pidämme tilauksiasi voimassa ilmoittamaasi päivämäärään asti.

Tilauksen nouto

Saat ilmoituksen kaukolainan saapumisesta sähköpostitse. Voit noutaa lainasi Mattilanniemen kirjaston palvelupisteestä. Emme lähetä aineistoa postissa. Postitamme ainoastaan laitosten maksamat kaukolainat sisäisessä postissa tilaajan työhuoneeseen.

Kaukolainat maksetaan pankki- tai luottokortilla aineistoa noudettaessa (käteismaksuista on luovuttu). Maksut peritään myös noutamatta jääneistä lainoista tai kopioista. Noutamattomat lainat palautamme eräpäivän jälkeen.

Lukusalikäyttöön tarkoitettuja kaukolainoja säilytetään käyttökertojen välissä kirjaston palvelupisteessä (esim. opinnäytteet).

Uusinta

Kaukolainan lähettänyt kirjasto määrää kaukolainan laina-ajan ja muut lainaehdot. Yleensä laina-aika on 28 päivää. Kirjan palautuspäivän näet kirjan välissä olevasta eräpäiväliuskasta.

Kaukolainat eivät näy asiakastiedoissasi JYKDOKissa. Kaukolainoista ei myöskään lähetetä ennakkoilmoitusta erääntymisestä.

Jos haluat jatkaa aineistosi laina-aikaa, kysy uusintaa kaukopalvelusta, kaukopal@library.jyu.fi

Palautus

Palautathan sekä koti- että lukusalilainat viimeistään eräpäivänä.

Ethän palauta lainaasi itse lähettäjäkirjastoon, koska tieto lainasta ei silloin poistu meidän rekisteristämme. Jos palautat, lähetä sähköpostilla tieto kaukopalveluun (kaukopal@library.jyu.fi).

Palauttamattomasta kaukolainasta lähetämme kaksi palautuskehotusta. Jos aineistoa ei palauteta, seurauksena on lainakielto. Lainakielto puretaan kaukopalvelussa, kun laina on palautettu ja lainakiellon purkumaksu (10 €) maksettu.

Mikäli lainaa ei palauteta tai se vahingoittuu, se on korvattava. Lainaajakirjasto lähettää kirjasta korvauslaskun. Tarvittaessa lasku menee perintään.

Emme palauta muista kirjastoista itse lainaamaasi aineistoa.

Sähköpostiosoitteen muutos

Ilmoitathan muuttuneen sähköpostiosoitteesi kaukopalveluun, kaukopal@library.jyu.fi

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210