Jyväskylän yliopiston kirjasto

Suomalainen verkkoarkisto

Verkkoarkisto.gif

Suomalaiseen verkkoarkistoon on haravoitu suomalaista aineistoa Internetistä vuodesta 2006 alkaen. Aineistoa voit tutkia vapaakappalekirjastoissa. Jyväskylän yliopiston kirjastossa on tutkijoiden ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä arkistotyöasema huoneessa B228.

Ajanvaraukset: puh. 040 024 7463 kirjaston palveluaikoina

Mitä verkkoarkiston asiakastyöasemalla voi tehdä

Verkkoarkiston sisältöä voit lukea, kuunnella, katsella ja tulostaa. Sisällöstä et voi valmistaa digitaalista kopiota. Aineistoa voit myös kuvata suoraan näyttöruudulta. Kuuntelua varten työasemalla on kuulokkeet.

Arkistotyöasemalla voit lukea myös Kansalliskirjaston tekijänoikeuden alaisia digitoituja aikakaus- ja sanomalehtiä. Myös Radio- ja TV-arkisto on käytettävissäsi.

Työasemassa ei ole Internet-yhteyttä. Tiedostoja et voi tallentaa omalle tallennusvälineelle tai lähettää sähköpostitse, mutta tulostaminen on mahdollista. 

Työskentelyä helpottamaan voikin olla tarpeen ottaa oma kannettava mukaan.

Suomalaisen verkkoarkiston hakemisto

Verkkoarkiston hakemisto on palvelu, jossa voi verkko-osoitteen perusteella tarkistaa, onko jokin sivu tallentunut verkkoarkistoon. Tekijänoikeuslain määräysten takia verkkoarkiston varsinaista sisältöä on mahdollisuus katsella ja kuunnella ainoastaan vapaakappaletyöasemilta.

Hakemisto: http://verkkoarkisto.kansalliskirjasto.fi

Internet Archive

Internet Archive on kerännyt verkossa olevaa aineistoa jo vuodesta 1996. Jos hakemaasi sivua ei löydy suomalaisesta verkkoarkistosta, kannattaa kokeilla Internet Archivea, jossa myös verkkosivustojen sisältö on suoraan käytettävissä.

Linkkejä:

Lisätietoa Kansalliskirjaston sivuilla:

Lisätietoja:

Marjut Kataja

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210