Jyväskylän yliopiston kirjasto

Väitöskirjojen etsiminen

Miten haen JYU:n väitöskirjoja?

Väitöskirjoja haet vaivattomasti hakulomakkeella. Voit selata töitä esim. oppiaineittain, tutkimusmenetelmän tai julkaisuvuoden mukaan. Voit myös rajata haun pelkästään pdf-muotoisiin väitöskirjoihin. Haun tulokset näytetään kirjaston kokoelmaluettelo JYKDOKissa.

Mistä löydän JYU:n väitöskirjat?

JYKDOKin hakutuloksen kokoelma- ja sijaintitiedot kertovat, onko väitöskirja julkaistu verkossa tai mistä kirjaston eri kokoelmista löydät painetun väitöskirjan ja mikä on sen laina-aika.

Jyväskylän yliopiston uusimmat väitöskirjat ovat luettavissa sähköisinä verkkojulkaisuina, vanhempia on julkaistu vain painettuina tai molempina.

Suurin osa Jyväskylän yliopiston väitöskirjoista on julkaistu yliopiston väitöskirjasarjoissa, jotka on sijoitettu Aallon lukusaliin (C-rakennuksen siipi, hyllypaikka: AL Yliopistosarjat).

Vuodesta 2018 alkaen väitöskirjat on julkaistu verkkojulkaisuina JYU Dissertations -sarjassa. Linkin verkkoväitöskirjaan löydät JYX-julkaisuarkistosta tai JYKDOKista. Lukemista varten koneellasi on oltava Adobe Reader -ohjelma.

Koska verkkojulkaisut ovat tekijänoikeuden alaista aineistoa, teokset ovat vapaasti luettavissa ja tulostettavissa vain henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Väitöskirjoja voit hakea ja ostaa Jyväskylän yliopiston verkkokaupasta.

Suomen yliopistojen väitöskirjoja verkkojulkaisuina

Viitetietoja eri yliopistojen väitöskirjoista löytyy Melinda-tietokannasta.

Ulkomaisia väitökirjoja ja opinnäytteitä

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210