Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kirjat

Tutkimuskirjallisuus

Tutkimuskirjallisuus sijaitsee Ylistönrinteen kampuskirjastossa pääkirjaston peruskorjauksen ajan.Tutkimuskirjallisuus sisältää opiskelun ja tutkimuksen tueksi hankittua, pääosin ulkomaista kirjallisuutta.

 • Kirjojen kokoelma- ja sijaintiedot löydät kirjaston JYKDOK-kokoelmaluettelosta kaikkein vanhinta kirjallisuutta lukuun ottamatta.
 • Uusin kirjallisuus on sijoitettu uutuushyllyyn, josta sitä voi lainata.
 • Kotilainattavan aineiston voit noutaa itse hyllystä ja lainata lainausautomaateilla tai palvelupisteissä. Lyhytlainoja ja lukusalikappaleita voit saada yö- ja viikonloppulainaksi.
 • Vanhempi ulkomainen tutkimuskirjallisuus, jota saa yleensä kotilainaksi, on sijoitettu kokoelmakeskukseen. Tee artikkelipyyntö JYKDOKissa.

Digitoidut korttiluettelot

 • Digitoidut korttiluettelot sisältävät kokoelma- ja sijaintitiedot JYKDOK-kokoelmaluettelosta osin vielä puuttuvasta aineistosta.
  • Varhaiskirjallisuus: korttiluettelo sisältää ulkomaisen kokoelman 1400–1700-luvuilta
  • Varhais-Fennica: korttiluettelo sisältää kotimaisen julkaisutuotannon vanhinta aineistoa vuoteen 1809 saakka
  • Vanha Fennica: korttiluettelo sisältää vuosina 1810–1954 julkaistua kotimaista kirjallisuutta

Kurssikirjat

Mattilanniemen kirjastossa sijaitsevasta kurssikirjakokoelmasta löydät Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimuksiin kuuluvaa kirjallisuutta sekä opiskeluun liittyviä keskeisiä sanakirjoja ja oppikirjoja. Suurin osa kirjallisuudesta on kotilainattavaa, mutta lisäksi hankitaan myös kappaleita käsikirjoiksi lukusalikäyttöön.

Käytössäsi on myös elektronisia kurssikirjoja, joista osaa voit lukea vain Jyväskylän yliopiston verkossa olevilta koneilta (ks. e-aineistojen etäkäyttö).

Kaunokirjallisuus

Vieraskielinen ja kotimainen kaunokirjallisuus sisältää keskeisimpiä ao. kielialueen kirjailijoiden teoksia ja oheislukemistona käytettyä tai tutkintovaatimuksissa olevaa kirjallisuutta.

Kirjat sijaitsevat Mattilanniemen kirjastossa ja ovat kotilainattavia.

Vapaakappaleet

Vapaakappaleet karttuvat lakisääteisesti arkistokokoelmaan. Kirjat sijaitsevat kokoelmakeskuksen suljetuissa tiloissa aineiston käyttörajoitusten takia, joten niitä toimitetaan tilausten perusteella Mattilanniemen kirjastoon  lukusalikäyttöön mikäli niitä ei löydy muista kokoelmista.

E-kirjat

Opinnäytteet

Väitöskirjat

Erikoiskokoelmien kirjallisuus


Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210