Jyväskylän yliopiston kirjasto

Kirjat

Tutkimuskirjallisuus

Tutkimuskirjallisuus sisältää opiskelun ja tutkimuksen tueksi hankittua, pääosin ulkomaista kirjallisuutta. Pääkirjaston yleiskokoelmassa ovat muut kuin matemaattis-luonnontieteellisten aineiden peruskokoelmat. Kampuskirjastoihin on sijoitettu matemaattist-luonnontieteellisten alojen peruskokoelmat.

  • Kirjojen kokoelma- ja sijaintiedot löydät kirjaston JYKDOK-kokoelmaluettelosta kaikkein vanhinta kirjallisuutta lukuun ottamatta.
  • Pääkirjaston uutuudet ovat 2. kerroksen uutuushyllyssä sohvaryhmän vieressä lähellä kurssikirjoja. Uutuuksia voi lainata.
  • Pääkirjaston kirjojen hyllyluokituksen ja sijainnin saat selville hyllysijaintihaun avulla. Mikäli tarkoituksenasi on paikallistaa jokin tietty aineisto, saat avattua hyllysijaintikartan klikkaamalla karttalinkkiä aineiston saatavuustiedoissa (esimerkki).

Lukusalien hyllyissä sijaitsee

  • Uudempi kirjallisuus. Kotilainattavan aineiston voit noutaa itse hyllystä ja lainata lainausautomaateilla tai palvelupisteissä. Lyhytlainoja ja lukusalikappaleita voit saada yö- ja viikonloppulainaksi.

Varastoon on sijoitettu

  • Vanhempi kirjallisuus, jota saa yleensä kotilainaksi. Tee varastotilaus JYKDOKssa.

Kurssikirjat

Pääkirjaston 2. kerroksessa sijaitsevasta kurssikirjakokoelmasta löydät Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimuksiin kuuluvaa kirjallisuutta sekä opiskeluun liittyviä keskeisiä sanakirjoja ja oppikirjoja. Suurin osa kirjallisuudesta on kotilainattavaa, mutta lisäksi hankitaan myös kappaleita käsikirjoiksi lukusalikäyttöön.

Käytössäsi on myös elektronisia kurssikirjoja, joista osaa voit lukea vain Jyväskylän yliopiston verkossa olevilta koneilta (ks. e-aineistojen etäkäyttö).

Kaunokirjallisuus

Vieraskielinen ja kotimainen kaunokirjallisuus sisältää keskeisimpiä ao. kielialueen kirjailijoiden teoksia ja oheislukemistona käytettyä tai tutkintovaatimuksissa olevaa kirjallisuutta.

Kirjat sijaitsevat pääkirjaston 2. kerroksessa ja ovat kotilainattavia.

Vapaakappaleet

Vapaakappaleet karttuvat lakisääteisesti arkistokokoelmaan. Kirjat sijaitsevat suljetussa varastossa aineiston käyttörajoitusten takia, joten niitä toimitetaan tilausten perusteella lukusalikäyttöön mikäli niitä ei löydy muista kokoelmista.

E-kirjat

Opinnäytteet

Väitöskirjat

Erikoiskokoelmien kirjallisuus


Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210