Jyväskylän yliopiston kirjasto

Wariksen kokoelma

Helsingin yliopiston suomalaisen sosiaalipolitiikan professorin, akateemikko Heikki Wariksen (1901–1989) perikunta lahjoitti keväällä 1997 Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselle teoksia, monistejulkaisuja, eripainoksia sekä kongressi- ja järjestömateriaalia professori Wariksen kirjastosta.

Kokoelma on jaettu kahteen osaan: 999 niteen kokoelma koostuu lähinnä sosiaalipolitiikan, sosiaaliturvan ja sosiologian koti- ja ulkomaisesta kirjallisuudesta, jota professori Waris hankki ulkomailta ja sai lahjoituksena (esim. väitöskirjoja ja eripainoksia). Valtaosa teoksista on painettu 1940–60 -luvuilla ja ne sisältyvät kirjaston JYKDOK-tietokantaan. Sieltä löytyvät myös tiedot professori Wariksen teosten väliin liittämistä kutsuista väitöstilaisuuksiin, ko. henkilöstä tai julkaisusta kirjoittamista artikkeleista jne.

Toinen osa kokoelmasta koostuu 40 mapillisesta, enimmäkseen kansainvälisten ja kotimaisten järjestöjen mm. sosiaalista hyvinvointia, pakolaiskysymystä, kehitysyhteistyötä ja kirkon toimintaa käsittelevistä kongressiasiakirjoista ja muistioista. Tästä osasta kokoelmaa ei löydy tietoja JYKDOKista, mutta  paperimuotoinen luettelo on käytettävissä sekä laitoksella että Mattilanniemen kirjastossa.

Wariksen kokoelma on sijoitettu lukusalikäyttöön Mattilanniemen kirjastoon.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210