Jyväskylän yliopiston kirjasto

Wariksen kokoelma

Helsingin yliopiston suomalaisen sosiaalipolitiikan professorin, akateemikko Heikki Wariksen (1901–1989) perikunta lahjoitti keväällä 1997 Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselle teoksia, monistejulkaisuja, eripainoksia sekä kongressi- ja järjestömateriaalia professori Wariksen kirjastosta.

Kokoelma on jaettu kahteen osaan: 999 niteen kokoelma koostuu lähinnä sosiaalipolitiikan, sosiaaliturvan ja sosiologian koti- ja ulkomaisesta kirjallisuudesta, jota professori Waris hankki ulkomailta ja sai lahjoituksena (esim. väitöskirjoja ja eripainoksia). Valtaosa teoksista on painettu 1940–60 -luvuilla.

Wariksen kokoelma on sijoitettu lukusalikäyttöön Mattilanniemen kirjastoon ja teokset sisältyvät kirjaston JYKDOK-tietokantaan. JYKDOKista löytyvät myös tiedot professori Wariksen teosten väliin liittämistä kutsuista väitöstilaisuuksiin, ko. henkilöstä tai julkaisusta kirjoittamista artikkeleista jne. Julkaisuista on myös paperituloste sekä laitoksella että Mattilanniemen kirjastossa.

Toinen osa kokoelmasta on sijoitettu yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselle (YFI). Se koostuu 40 mapillisesta, enimmäkseen kansainvälisten ja kotimaisten järjestöjen mm. sosiaalista hyvinvointia, pakolaiskysymystä, kehitysyhteistyötä ja kirkon toimintaa käsittelevistä kongressiasiakirjoista ja muistioista. Paperimuotoinen luettelo kokoelmasta on käytettävissä sekä laitoksella että Mattilanniemen kirjastossa.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210