Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat

JYKDOK

on kirjastomme kokoelmaluettelo ja eri aineistojen hakujärjestelmä. Sieltä löydät myös lukuisan määrän kirjaston kokoelmiin hankittuja e-aineistoja eri aloilta:

• elektronisia lehtiä
    • tietokantoja
    • e-kirjoja
    • sanakirjoja ja hakuteoksia (esim. MOT-sanakirjasto)

Suurin osa e-aineistosta vaatii voimassa olevan Jyväskylän yliopiston verkon käyttäjätunnuksen. Tutustu etäkäyttömahdollisuuksiin ja aineiston linkittämiseen etäkäyttö huomioiden.

JYX

on Jyväskylän yliopiston sähköinen julkaisuarkisto. Se tarjoaa sinulle käyttöön elektronisia opinnäytteitä, väitöskirjoja sekä digitoituja karttoja ja lehtiä ynnä muuta Jyväskylän yliopiston julkaisemaa e-aineistoa.

E-kirjat

löydät JYKDOKista ja voit käyttää niitä kirjastossa tai Jyväskylän yliopiston verkkotunnuksilla etänä. Ohjeita e-kirjojen käyttöön saat Lue e-kirjoja -sivulta.

Elektroniset vapaakappaleet

sisältävät Kansalliskirjastolle luovutettua suomalaista e-aineistoa, jota voi tutkia vapaakappalekirjastoissa sijaitsevilla arkistotyöasemilla. Jyväskylän yliopiston kirjastossa aineistot ovat käytettävissäsi Mattilanniemen kirjastossa.

Vapaakappaletyöasemilla voi lukea, tulostaa ja kuunnella aineistoja, mutta tallennusmahdollisuus on estetty voimassa olevan Kulttuuriaineistolain mukaan

Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta pääsevät Haka-tunnuksilla kirjautumalla digitoituihin lehtiin uusimpia vuosikertoja lukuunottamatta: https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Libraria

esittelee kirjaston kulttuurihistoriallisesti tai bibliofiilisesti arvokkaita teoksia. Arvokkaimpana Missale Aboense, vuonna 1488 painettu ensimmäinen suomalainen kirja. Kokoelmaan tulevat sisältymään kaikki kirjaston inkunaabelit eli ennen vuotta 1501 painetut teokset. Kirjojen lisäksi kokoelmaan on valikoitu myös muuta kirjaston harvinaisaineistoa.

Sivun yläreunaan