Jyväskylän yliopiston kirjasto

Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat

JYKDOK

on kirjastomme kokoelmaluettelo ja eri aineistojen hakujärjestelmä. Sieltä löydät myös lukuisan määrän kirjaston kokoelmiin hankittuja e-aineistoja eri aloilta:

    • elektronisia lehtiä
    • tietokantoja
    • e-kirjoja
    • sanakirjoja ja hakuteoksia (esim. MOT-sanakirjasto)

Suurin osa e-aineistosta vaatii voimassa olevan Jyväskylän yliopiston verkon käyttäjätunnuksen. Tutustu etäkäyttömahdollisuuksiin ja aineiston linkittämiseen etäkäyttö huomioiden.

JYX

on Jyväskylän yliopiston sähköinen julkaisuarkisto. Se tarjoaa sinulle käyttöön elektronisia opinnäytteitä, väitöskirjoja sekä digitoituja karttoja ja lehtiä ynnä muuta Jyväskylän yliopiston julkaisemaa e-aineistoa.

E-kirjat

löydät JYKDOKista ja voit käyttää niitä kirjastossa tai Jyväskylän yliopiston verkkotunnuksilla etänä. Ohjeita e-kirjojen käyttöön saat Lue e-kirjoja -sivulta. E-kirjojen lukemista varten voit lainata kirjastosta myös tablet-laitteen.

Elektroniset vapaakappaleet

sisältävät Kansalliskirjastolle luovutettua suomalaista e-aineistoa, jota voi tutkia vapaakappalekirjastoissa sijaitsevilla arkistotyöasemilla. Jyväskylän yliopiston kirjastossa aineistot ovat käytettävissäsi pääkirjaston digi-arkistossa (B 228).

Uutta! Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta pääsevät Haka-tunnuksillaan kaikkiin digitoituihin lehtiin ilman käyttörajoituksia: https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Libraria

esittelee kirjaston kulttuurihistoriallisesti tai bibliofiilisesti arvokkaita teoksia. Arvokkaimpana Missale Aboense, vuonna 1488 painettu ensimmäinen suomalainen kirja. Kokoelmaan tulevat sisältymään kaikki kirjaston inkunaabelit eli ennen vuotta 1501 painetut teokset. Kirjojen lisäksi kokoelmaan on valikoitu myös muuta kirjaston harvinaisaineistoa.

JYKe

on Jyväskylän yliopiston kirjaston blogi, josta löytyy luettavaa opiskelijoille, tutkijoille ja yliopiston henkilökunnalle muutaman kerran kuukaudessa. Blogi sisältää myös jatkuvasti päivittyvän uutuuskirjojen luettelon. Osa JYKen jutuista tallennetaan JYX-julkaisuarkistoon.

Tietue

Tietue on Jyväskylän yliopiston kirjaston asiakastiedote, joka ilmestyy verkossa neljä kertaa vuodessa. Tietueen artikkelit tallennetaan JYX-julkaisuarkistoon.

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210