Tutkimuksen tekemisen perusteet ihmistieteissä – tärkeä tiiliskivi lopultakin e-versiona!

Kuukauden e-aineisto - Lokakuu 2011

Olemme vihdoinkin saaneet käyttöömme elektronisen version tärkeästä kotimaisesta kurssikirjasta Tutkimuksen tekemisen perusteet ihmistieteissä (Metsämuuronen 2011). Repussasi on yksi tiiliskivi vähemmän, kun otat haltuusi tämän e-kirjan.

Kirja on luettavissa Booky-palvelun kautta, ja sen lainaaminen vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman latauksen. Kirjalla on 30 päivän laina-aika, jonka jälkeen lukuoikeus päättyy automaattisesti. Kirjan voi myös palauttaa Adoben lukijalla ennen laina-ajan loppumista. Kirjan voi laina-aikana siirtää myös muihin lukulaitteisiin.

Vaikka hämäävästi puhumme kirjan lainauksesta ja palautuksesta, sille on hankittu rajaton yhtäaikaisten käyttäjien lisenssi yliopiston verkossa. Käytännössä siis kirja on aina saatavillasi, vaikka se olisi jo kaverilla samaan aikaan käytössä.

Kirjasta saa tulostaa 30% kokonaissivumäärästä, mutta sisältöä ei saa kopioida tiedostoon, eikä siitä saa tehdä elektronista versiota missään muodossa. Löydät kirjan JYKDOKista, ja se on käytössä yliopiston verkossa/käyttäjätunnuksilla.

Pyrkimyksenämme on hankkia varsinkin kurssikirjoista e-versio aina kuin se suinkin vain on mahdollista. Varsinkin kotimaisia kirjoja on kuitenkin vielä rajatusti saatavilla elektronisena, siksi Metsämuurosen kirja on ollut erityisen odotettu lisä e-kirjakokoelmaamme.

Toivotaan että mahdollisimman moni teos seuraa perässä!

Lisätietoja: Annika Puruskainen-Jalkanen