Jyväskylän yliopiston kirjasto

Suomenlaki.com-hakupalvelu nyt käytössä Jyväskylän yliopistossa

Kuukauden e-aineisto – Huhtikuu 2013

Suomenlaki.com-tietokantaan on pääsy kirjaston NELLI-portaalin aineistonvalinnan kautta. Tietokanta on käytettävissä yliopiston verkossa tai etänä yliopiston käyttäjätunnuksilla Internet Explorer- ja Firefox-selaimilla.

Palvelu sisältää

  • ajantasaisena ja toimitettuna Suomessa voimassa olevan lainsäädännön suomeksi ja ruotsiksi sekä 600 EU-säädöstä. Tekstissä on linkkeinä viittauksia aihepiiriin liittyviin muihin säädöksiin, oikeustapauksiin ja hallituksen esityksiin sekä Kirjat-osion aihetta käsitteleviin sähköisiin kirjoihin. Mukana ovat myös verosopimukset ja englanninkielisiä säädöskäännöksiä.
  • esityöt: hallituksen esitykset 1978 - ja valiokuntamietinnöt 2001-
  • oikeuskäytännön: Korkeimman Oikeuden (1969-), Korkeimman Hallinto-oikeuden (1969-), hovioikeuksien, Kirjanpitolautakunnan, Markkinaoikeuden, Työtuomioistuimen, Vakuutusoikeuden, hallinto-oikeuksien,  Keskusverolautakunnan ratkaisut  sekä suomeksi ilmestyneitä Euroopan Unionin tuomioistuimen ja unionin yleisen tuomioistuimen ratkaisuja (1995-)
  • lakiteoksia: peruslisenssiin kuuluu noin 60 kotimaista juridiikan perusteosta sekä KKO:n ratkaisuja e-kirjoina, jotka luetteloidaan myös JYKDOKiin. Erikseen ostettavissa on noin 40 kirjaa. Muista kuin peruslisenssiin kuuluvista ostettavista kirjoista saa näkyviin vain sisällysluettelon. Lisäksi tässä osassa on viittauksia yli 300 Talentumin oikeustieteelliseen kirjaan sekä asiasanoitettuja viittauksia Lakimies-lehden artikkeleihin 1966- sekä Defensor Legis- ja Oikeus-lehden artikkeleihin 2000-.  Näiden viitetietojen vuoksi kirjamäärä vaikuttaa hämäävän suurelta (yli 4 500).

Haku on mahdollista tehdä koko aineistoista tai kohdistaa tiettyyn aineistoon esim. vain Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Jos valintaa ei ole tehty, hakutulos kertoo mistä kaikista palvelun aineistoista haettu asia löytyy.

Palvelun sivulla on i-painikkeen takana hakuopas, josta saa hyviä sisältö- ja hakuvinkkejä.

Aineistoa voi myös tulostaa, kunhan muistaa kunhan muistaa, että Tulosta-komento tulostaa koko dokumentin/kirjan. Jos haluaa vain osan tekstistä, teksti on maalattava hiirellä ja sitten tulostettava valittu osuus.

Palveluun on mahdollista luoda Oma salkku,  johon voi valita haluamiaan säädöksiä, kirjoja ja muita dokumentteja.

Hankintaehdotukset lisenssin ulkopuolisten teosten hankkimiseksi voi lähettää yliopiston hankintatoimistoon verkko-lomakkeella. Kannattaa toki muistaa, että samat kirjat löytyvät myös painettuina kirjaston kokoelmista.

Lisätietoja: Marita Jokinen

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210