Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology nyt myös e-versiona

Kuukauden e-aineisto - Helmikuu 2012
 Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology nyt myös e-versiona

Sinkkisulfidi

Iloinen uutinen kemisteille ja muillekin kemiasta kiinnostuneille:
Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology on nyt käytettävissä myös e-versiona.

Mitä biomateriaalit ovat ja mitä niillä tekee, tai mikä asbestista tekee niin haitallisen? Ennen kuin menet Wikipediaan tai Googleen, katso mitä Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology asiasta sanoo. Kirk-Othmer on erinomainen hakuteos kenelle vain, mutta erityisesti, kun teet LuK- tai pro gradu –tutkielmaa; sen artikkeleista saat hyvän yleiskuvan käsiteltävästä aiheesta, eikä ohjaajallasikaan luultavasti ole sanomista käyttämästäsi lähteestä.

Artikkeleiden kirjoittajia ovat teollisuuden, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten asiantuntijat. Tämä kemistien, biokemistien ja insinöörien tukipilari on nyt käytettävissä myös verkkoversiona Jyväskylän yliopiston kirjaston e-hakuteoskokoelmassa.

Kirk-Othmerin yli 1 000 artikkelissa käsitellään laaja-alaisesti kemiallisia aineita, niiden ominaisuuksia sekä valmistusta ja käyttöä teollisessa tuotannossa. Teoksessa käsitellään teollisuuden prosesseja ja kemian teknologiaa sekä tieteellisiä perusasioita. Kirk-Othmer kuvaa sekä vakiintunutta tekniikkaa että huippuluokan kiinnostavia erityisaiheita. Sen kattamiin aiheisiin sisältyvät myös kemian teknologiaan liittyvät ympäristö- ja terveyskysymykset.

Kirk-Othmer löytyy Nelli-portaalista ja JYKDOKista. Se on käytettävissä muiden verkkokirjojen tapaan yliopiston verkossa tai etänä yliopiston käyttäjätunnuksilla.

JY:n Kirk-Othmer on staattinen online-versio, joka ei päivity.

Lisätietoja: Liisa Halttunen-Keyriläinen