Jyväskylän yliopiston kirjasto

Taylor & Francis eBooks -kokoelma

Kuukauden e-aineisto - Marraskuu 2010

Taylor & Fracisin eBooks-kokoelma aloittaa Kuukauden e-aineisto -kokonaisuuden, joka esittelee uusia ja jo aiemmin kirjaston käyttöön hankittuja e-aineistoja. Esittelyn kohteena voi olla koko aineisto, kuten tämän kertainen Taylor & Francis, tai jokin yksittäisen e-aineiston osa-alue tai toiminnallisuus, jonka haluamme nostaa esiin.

Taylor & Francis eBooks

Taylor & Francisin eBooks-palvelu tarjoaa e-kirjoina mm. Routledgen painettuina kustantamat teokset. Toisin kuin eräät muut e-kirjakokoelmat, joiden sisältö vaihtelee palveluntarjoajan päätösten mukaan, eBooks-kokoelman hankintapäätökset tehdään painetun aineiston tapaan kirja kerrallaan ja teokset ostetaan kokoelmaan pysyvästi. Hankittavissa olevien teosten valikoima rajoittuu lähinnä Taylor & Francisin julkaisemiin e-kirjoihin ja päätöksen teoksen hankkimisesta tekee kirjasto.

eBooks-palvelu on ollut käytössämme jo keväästä lähtien pienen n. 50 niteen kokoelman turvin.

Tähän mennessä hankituista teoksista valtaosa on kurssikirjoja. Kokoelmaan hankittujen e-kirjojen aihealueina ovat mm. kasvatustiede, kielitiede, kulttuurintutkimus ja mediatutkimus, mutta kaikkiaan kirjallisuutta löytyy lähes 30 aihealueelta.

Paraikaa on menossa vuoden loppuun saakka kestävä testikäyttö, jossa koko tarjolla oleva e-kirjakokoelma (n. 23 000 nimekettä) on vapaasti luettavissa.

Toivomme teidän tutustuvan testikäytön aikana saatavilla olevaan sisältöön ja tekevän hankintaehdotuksia uusista teoksista.

Hankintaehdotukset ja kommentit esim. palvelun käytettävyydestä voi lähettää Annika Puruskainen-Jalkaselle (annika.puruskainen@jyu.fi)

Taylor & Francisin e-kirjoja luetaan selaimeen avautuvalla DXReader-ohjelmalla, johon luettavaksi valittu kirja avautuu automaattisesti. Kokoelmaan hankituissa teoksissa on 5 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi ja lainatun kirjan lukuaika on rajoitettu 2 tuntiin kerrallaan. Jäljellä oleva lukuaika näkyy koko ajan DXReader-ohjelman ylävalikossa. Myös kirjojen tulostamiseen ja kopiointiin liittyy rajoituksia, eli koko kirjan tulostaminen/kopiointi ei ole mahdollista.

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210