Jyväskylän yliopiston kirjasto

Dawsonera

Kuukauden e-aineisto - Huhtikuu 2011

Dawsonera on e-kirjapalvelu, joka antaa mahdollisuuden ostaa yksittäisiä e-kirjoja kirjaston kokoelmiin. Ulkomaisia e-kirjoja on tähän asti hankittu kirjaston käyttöön lähinnä suurina e-kirjapaketteina, jolloin joukkoon on luonnollisesti mahtunut helmien lisäksi myös vähemmän käytettyä aineistoa. Dawsonerassa pystymme hankkimaan kirjoja yksitellen asiakkaittemme tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan.

Tällä hetkellä alustalla on käytössä 11 kirjaa, mutta määrä kasvaa jo kevään mittaan. Valinnanvaraa hankinnoissa on, sillä Dawsonera -palvelussa on tällä hetkellä lähes 160 000 kirjaa. Toiveissa on saada mahdollisimman paljon esimerkiksi kurssikirjallisuutta käyttöön e-versioina.

Palveluun kirjaudutaan omilla yliopiston tunnuksilla:

  1. Valitse etusivulta Enter your institutional username and password kohdasta "Login"
  2. Valitse pudotusvalikosta "Jyväskylän yliopisto"
  3. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi

Oletuksena tietokannan etusivulla (eBook Catalogue välilehti) näkyvät kaikki tietokannassa olevat kirjat. Ottamalla rastin pois sivun oikean reunan kohdasta ”Include ebooks available to preview”, saat näkyviin vain kirjaston kokoelmiin hankitut teokset.

Muita kuin kirjastolle jo hankittuja kirjoja voi esikatsella viiden minuutin ajan. Voit tehdä myös hankintaesityksen  haluamastasi teoksesta. Kirjoja on myös mahdollista vuokrata viikon ajaksi – vuokrauspyyntö lähtee eteenpäin kohdasta Request rental.

Tulostus- ja kopiointikiintiö on 5 % kirjasta. Aineiston etäkäyttö Nellin kautta. Löydät teokset myös JYKDOKista.

Lisätietoja: Annika Puruskainen-Jalkanen

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210