”Kirjasto on kampuksen sydän ja sielu” – Videotervehdykset satavuotiaalle kirjastolle

Kuukauden e-aineisto – Kesä 2012

Kirjaston 100-vuotisjuhlan kunniaksi pyysimme asiakkailtamme tervehdyksiä ja kirjastomuistoja videoitujen puheenvuorojen muodossa.  Parin minuutin mittaiset videot toteutettiin yhdessä yliopiston Moniviestimen kanssa.

Videotyöhön lupautuivat mukaan asiakkaamme akatemiatutkija, muusikko Olli Heikkinen, kirjailija, rikosylikonstaapeli Pasi Lönn, Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola, sekä kuntaministeri Henna Virkkunen. Lisäksi omat onnittelunsa saimme kahdelta yliopiston rehtorilta: syksyllä eläkkeelle jäävältä Aino Salliselta sekä samalla rehtorin uransa aloittavalta professori Matti Manniselta.

Kaikki tervehtijät muistelevat kirjaston tunnelmaa ja palveluja lämmöllä.  Videoissa pohditaan kirjaston kehittymistä vuosien varrella ja mm. aineiston siirtymistä digimuotoon. Yliopiston tuleva rehtori Matti Manninen kiittää kirjaston roolia edelläkävijänä digimaailmaan siirtymisessä ja toivoo tämän roolin säilyvän myös tulevaisuudessa. Myös Miljoonasade-yhtyeen Olli Heikkinen kiittelee aineistojen saatavuutta netissä, mutta toteaa samalla, ettei kirjaston tunnelmaa korvaa mikään: ”Kirjaston tuoksua ei voi tuoda kotiin”.

Onnittelijamme myös pohtivat tulevaisuuden kirjaston muotoa ja käyttöä. Kirjailija Pasi Lönnillä on visioita kirjastosta varsinaisena opiskelijoiden olohuoneena ja kohtauspaikkana. Hän toivoo kirjastosta paikkaa, jossa opiskelijat voisivat todella viettää aikaa yhdessä. Niin ei välttämättä olisi tarvetta lähteä baariin notkumaan. Lönnin kirjastoon kaavailemat ravintola ja asuntola voisivat tosiaan edesauttaa tätä!

Yliopiston rehtori Aino Sallinen kiteyttää omassa puheenvuorossaan monen ajatukset yliopiston kirjastosta: ”Kirjasto on kampuksen sydän ja sielu”.

Lue videotervehdyksistä lisää kirjaston JYKe-blogista.

Yliopiston kirjasto toivottaa kaikille asiakkailleen rentouttavaa ja virkistävää kesää!