Jyväskylän yliopiston kirjasto

Levytilan hakulomake

Tällä lomakkeella tutkimusryhmä voi hakea Tutkimusaineistojen tallennuksen tuen levytilapakettia.

Tutkimusryhmä on oikeutettu 25 Gt suuruiseen ilmaiseen tallennustilaan. Tämän ylimenevästa tallennustilasta veloitetaan 0,15 € / Gt vuodessa.

Jyväskylän yliopiston ohjeita tutkimusaineistojen hallintaan: https://www.jyu.fi/tutkimus/tutkimusaineistot/

Kysy lisätietoja osoitteesta researchsupport-osc@jyu.fi

Tutkimuksen tiedot

Projektin nimi, aineistonhallintasuunnitelma sekä palveluja tarvitsevien henkilöiden tiedot

Tutkimuksen tunniste

Lisää alla oleviin kenttiin hankkeenne Converis-tunniste tai SAP-koodi, jotta voimme identifioida palveluja hakevan hankkeen yksiselitteisesti.
Converis-tunniste näkyy, kun avaat projektihakemuksen Converiksessa. Esimerkki: https://converis.jyu.fi/converis/mypages/browse/Project application/5112312 Voit kopioida koko osoitteen tai vain viimeisen kauttaviivan jälkeiset numerot.
Voit liittää aineistonhallintasuunnitelman liitteeksi käsittelyn nopeuttamiseksi (ei välttämätöntä jos tiedosto on Converiksessa).

Tarvittavan levytilan tiedot

Lisää alla oleviin kenttiin levytilan käyttäjät, sen nimi ja tutkimuksessa mahdollisesti jo käytössä olevat verkkotallennustilat
Listatkaa alle tutkimushankkeella mahdollisesti jo käytössä olevat yo: n ryhmähakemistot sekä kertokaa, haluatteko hyödyntää jotakin niistä verkkotallennustilana vai onko tarkoitus siirtyä käyttämään kokonaan uutta tallennustilaa. Teettekö itse mahdollisen tietojen siirron tallennustilasta toiseen? Mikäli käytössä jo on yksi olemassa oleva hakemisto, nimetään tämä hakemisto uudelleen ylläpidon toimesta uuden palvelun aktivoimiseksi.
Listaa tähän kaikki palveluja käyttävät henkilöt omille riveilleen muodossa: etunimi sukunimi, sähköpostiosoite, JYU:n käyttäjätunnus (jos on). Käyttöoikeuksia ei voida myöntää ilman tätä tietoa!
esimerkki:
Erkki Esimerkki, erkki.esimerkki@jyu.fi, erkkiesi
Minna Mallikas, minna.mallikas@jyu.fi, minnamal

Tutkimusaineistojen julkaiseminen ja pitkäaikaissäilytys

Aineistot ovat aivan liian arvokkaita hukattaviksi. Siksi on tärkeää suunnitella ajoissa aineistojen projektin jälkeinen elämä. Kuinka ja mihin aineisto talletaan projektin päätyttyä? Onko mahdollista avata aineisto tai osa siitä vapaasti käytettäväksi?
Kertokaa tutkimusaineistojen elinkaaresta lyhyesti. Minne aineistot on tarkoitus tallentaa pysyvästi? Entä voidaanko aineistot tai osa siitä julkaista avoimesti?
Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210