Jyväskylän yliopiston kirjasto

Julkaisutoiminta Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopistossa julkaistaan vuosittain yli kaksisataa julkaisua. Yliopistosarjojen lisäksi eri laitokset ja yksiköt julkaisevat omia julkaisusarjojaan. Julkaisusta voi tehdä kustannusehdotuksen joko Avoimen tiedon keskuksen julkaisupalveluille (kirjasto) tai laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilölle.

Avoimen tiedon keskuksen tuottamat julkaisut

 • Yliopistosarjat

Jyväskylän yliopistosarjojen tuotannosta vastaavat Avoimen tiedon keskuksen julkaisupalvelut  (pääkirjaston 2. krs). Yliopiston kuudessa julkaisusarjassa ilmestyy vuosittain lähes sata teosta. Yliopistosarjoissa julkaistaan väitösopinnäytteitä sekä muita tutkimuksia ja juhlakirjoja. Yliopistosarjoissa ilmestyvät väitöskirjat: Yliopistosarjaan julkaistavaksi haluttavan väitöskirjan julkaisuohjeet löydät täältä.

Yliopistosarjat ovat:

  1. Jyväskylä Studies in Education, Psychology and Social Research 1962 -
  2. Studies in Sport, Physical Education and Health 1971 -
  3. Jyväskylä Studies in Biological and Environmental Science 1999 -
  4. Jyväskylä Studies in Computing 1999 -
  5. Jyväskylä Studies in Business and Economics 2000 -
  6. Jyväskylä Studies in Humanities 2003 -

  Laitosten julkaisusarjat

  Jyväskylän yliopiston laitokset ja erillislaitokset julkaisevat yli viittäkymmentä tieteellistä julkaisusarjaa. Julkaisemiseksi laitoksen tai erillislaitoksen julkaisusarjassa voi ottaa yhteyttä suoraan kyseisen laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilöön.

  Julkaisuformaatit

  Yliopistossa tuotetaan sekä sähköisiä että painettuja julkaisuja. Yliopistosarjoissa julkaistut teokset ilmestyvät verkkojulkaisuina. Niistä valmistetaan tarvittaessa myös painettuja kappaleita. Laitossarjoissa käytännöt vaihtelevat ja niitä voi tiedustella sarjan toimittajalta tai laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilöltä.

  JYX-julkaisuarkisto

  Jyväskylän yliopiston avoin julkaisuarkisto JYX on maailman 100 arvostetuimman julkaisuarkiston joukossa. Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistoon tallennetaan Jyväskylän yliopistossa tuotettuja tai sen kokoelmista digitoituja aineistoja. JYX tarjoaa julkaisuille pysyvän arkistoinnin ja kansainvälisen näkyvyyden. JYX:iin on tallennettu jo noin 41 000 dokumenttia, kuten väitöskirjoja ja muita opinnäytteitä, artikkeleita, e-kirjoja, verkkolehtiä, historiallisia karttoja sekä musiikkia.

  Avoimeen julkaisuarkistoon tallennetut artikkelit indeksoituvat hakukoneisiin ja listautuvat Google-haun kärkeen. Myös käyttötilastojen kokoaminen on JYX:in avulla helppoa. Vuonna 2015 JYX:istä ladattiin yli 4,4 miljoonaa tiedostoa.

  Tutustu JYXiin.

   

  Julkaisujen myynti

  Puh. 040 805 3825
  Fax (014) 260 3471
  email: myynti@jyu.fi

  Voit ostaa Jyväskylän yliopiston julkaisuja myös verkkokirjakaupastamme sekä Soppi-yliopistokaupasta.

  Päättyneet julkaisusarjat

  (Jäljellä olevia sarjoissa ilmestyneitä teoksia saatavilla verkkokaupassa)

  Studia Philologica Jyväskyläensia 1966 - 2002
  Jyväskylä Studies in Communication 1995 - 2003
  Jyväskylä Studies in Languages
  2002 - 2003
  Jyväskylä Studies in the Arts 1967 - 2003
  Studia Historica Jyväskyläensia
  1962 - 2003

  Sivun yläreunaan

  Kirjasto Facebookissa
  Instagram
  Jyx-logo-201210