Jyväskylän yliopiston kirjasto

Julkaisutoiminta Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopistossa julkaistaan vuosittain yli kaksisataa julkaisua. Yliopistosarjojen lisäksi eri laitokset ja yksiköt julkaisevat omia julkaisusarjojaan. Julkaisusta voi tehdä kustannusehdotuksen joko Avoimen tiedon keskuksen julkaisupalveluille (kirjasto) tai laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilölle.

Avoimen tiedon keskuksen tuottamat julkaisut

  • JYU Dissertations - väitöskirjojen verkkojulkaisusarja
  • Yliopistosarjat

Jyväskylän yliopistosarjojen tuotannosta vastaavat Avoimen tiedon keskuksen julkaisupalvelut. Yliopiston julkaisusarjoissa ilmestyy vuosittain lähes sata teosta. Väitöskirjat ilmestyvät JYU Dissertations -verkkojulkaisusarjassa. Väitöskirjan julkaisuohjeet löydät täältä.

Avoimen tiedon keskuksen tuottamat muut tieteelliset julkaisut:

Laitosten julkaisusarjat

Jyväskylän yliopiston laitokset ja erillislaitokset julkaisevat yli viittäkymmentä tieteellistä julkaisusarjaa. Julkaisemiseksi laitoksen tai erillislaitoksen julkaisusarjassa voi ottaa yhteyttä suoraan kyseisen laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilöön.

Julkaisuformaatit

Yliopistossa tuotetaan sekä sähköisiä että painettuja julkaisuja. Yliopistosarjoissa julkaistut teokset ilmestyvät verkkojulkaisuina. Niistä valmistetaan tarvittaessa myös painettuja kappaleita. Laitossarjoissa käytännöt vaihtelevat ja niitä voi tiedustella sarjan toimittajalta tai laitoksen julkaisutoiminnan yhteyshenkilöltä.

JYX-julkaisuarkisto

Jyväskylän yliopiston avoin julkaisuarkisto JYX on maailman 100 arvostetuimman julkaisuarkiston joukossa. Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistoon tallennetaan Jyväskylän yliopistossa tuotettuja tai sen kokoelmista digitoituja aineistoja. JYX tarjoaa julkaisuille pysyvän arkistoinnin ja kansainvälisen näkyvyyden. JYX:iin on tallennettu jo noin 41 000 dokumenttia, kuten väitöskirjoja ja muita opinnäytteitä, artikkeleita, e-kirjoja, verkkolehtiä, historiallisia karttoja sekä musiikkia.

Avoimeen julkaisuarkistoon tallennetut artikkelit indeksoituvat hakukoneisiin ja listautuvat Google-haun kärkeen. Myös käyttötilastojen kokoaminen on JYX:in avulla helppoa.

Tutustu JYXiin.

 

Julkaisujen myynti

Puh. 040 805 3825
Fax (014) 260 3471
email: myynti@jyu.fi

Voit ostaa Jyväskylän yliopiston julkaisuja myös verkkokirjakaupastamme sekä Soppi-yliopistokaupasta.

Päättyneet julkaisusarjat

(Jäljellä olevia sarjoissa ilmestyneitä teoksia saatavilla verkkokaupassa)

Studia Philologica Jyväskyläensia 1966 - 2002
Jyväskylä Studies in Communication 1995 - 2003
Jyväskylä Studies in Languages
2002 - 2003
Jyväskylä Studies in the Arts 1967 - 2003
Studia Historica Jyväskyläensia
1962 - 2003

Sivun yläreunaan

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210