Kirjat ja e-kirjat

Kirjaston kokoelmiin hankitut, painetut ja elektroniset, kirjat ja lehdet löydät JYKDOK-kokoelmaluettelosta.

Kirjaston hankkimat e-kirjat ovat käytettävissä yliopiston verkossa olevilta työasemilta tai etäyhteydellä JYU:n verkkotunnuksilla.
Tutustu e-kirjojen käyttöön. Jos haluat jakaa elektronisen kirjan linkin, huomioi etäkäytön tarpeet.

Tutkimuskirjallisuus

Tutkimuskirjallisuus sisältää opiskelun ja tutkimuksen tueksi hankitua kirjallisuutta. Kokoelmassa painottuvat yliopiston tutkimuksen ja opetuksen painopistealueet sekä julkaisut, joissa JYU:n tutkijat julkaisevat.

Painetun kirjallisuuden kokoelma- ja sijaintiedot sekä linkit e-kirjoihin löytyvät JYKDOK-kokoelmaluettelosta kaikkein vanhinta painettua kirjallisuutta lukuun ottamatta.

Kurssikirjat

Kurssikirjakokoelma sisältää Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimuksiin kuuluvan kirjallisuuden.

Sanakirjat

Kirjaston sanakirjat on järjestetty hyllyyn kielittäin tai kieliryhmittäin. Harvinaisempi kieli määrää sijainnin, esim. englanti-venäjä sijaitsee hyllyssä venäjän kielen kohdalla. Jos toinen, tai monikielisissä sanakirjoissa yksi kielistä, on suomi, kirja on sijoitettu vieraan kielen kohdalle.

  • Sanak-hyllystä löydät yleiset ja erikoisalojen käännössanakirjat, joiden tiedot on luetteloitu JYKDOKiin.
  • Ls Sanak -hyllyihin on sijoitettu tavallisimpia käännössanakirjoja, joita ei löydy JYKDOKista.
  • Aallon lukusalin Sanakirjat-kokoelmasta saat käyttöösi eri kielten yksikieliset yleis- ja erikoissanakirjat, esim. etymologiset sanakirjat, oikeinkirjoitus- ja slangisanakirjat.

Muista myös e-sanakirjat MOT ja Redfox.

Vapaakappalekokoelma eli Fennica

Vapaakappaleet karttuvat lakisääteisesti kirjaston arkistokokoelmaan. Kirjat sijaitsevat aineiston käyttörajoitusten takia Kokoelmakeskuksen suljetuissa tiloissa, mutta voit tilata niitä lukusalikäyttöön, ellei niitä ei löydy kirjaston muista kokoelmista.

Elektronisia vapaakappaleita ja Kansalliskirjaston digitoimaa kotimaista kirjallisuutta voit käyttää kirjaston Digi-arkistossa tai Haka-tunnuksilla etänä.