Nopeampi pääsy artikkeleihin

Koekäytössä LibKey ja BrowZine 30.4 asti

JYKDOKin artikkelihaussa on nyt koekäytössä LibKey, jonka avulla pääsee suoraan lukemaan artikkeleita yhdellä klikkauksella. LibKey ja BrowZine näyttäytyvät artikkelihaussa kahtena eri linkkinä:

LibKey_hakunäkymä_fi

 

”PDF-kokoteksti” -linkki etsii suoraan pdf-muotoisen artikkelin ja avaa sen heti selaimeen. ”Näytä koko numero” -linkki taas vie BrowZine-työkaluun, jossa pääsee selailemaan lehden koko numeroa sekä muita vuosikertoja.

BrowZinessa näkyvät sekä kirjaston tilaamat e-lehdet että avoimesti saatavilla olevat e-lehdet. Saatavilla olevat lehdet on järjestetty aihealueittain, joissa niitä voi selailla sekä tallentaa omiin kokoelmiin. BrowZine on saatavilla myös sovelluksena sovelluskaupastasi.

Youtubessa saatavilla videomuotoinen esittely Libkeystä ja BrowZinesta

Libkeyn ja BrowZinen lisäksi voit ottaa myös käyttöösi LibKey Nomadin – selainlisäosan, joka esimerkiksi Google-haun yhteydessä näyttää artikkelien sivuilla, onko kirjastolla jo kyseenomaiseen artikkeliin pääsy, ja tarjoaa jälleen pdf-versiota artikkelista suoraan. LibKey Nomad on saatavilla kuudelle eri selaimelle: Chrome, Edge, Firefox, Brave, Vivaldi ja Safari.

Jos taas etsit artikkeleita mieluiten DOI- tai PMID-tunnisteella, kokeile ihmeessä LibKey.io -hakua!

Palvelujen tarjoaja on Third Iron, jonka päätavoitteena on nopeuttaa tutkimustyötä ja helpottaa kirjastojen tiedonetsinnän työtaakkaa.

Lisätietoa ja palaute: hank-esitys@library.jyu.fi