Artikkelitilaukset Kuopion Varastokirjastosta kaukopalvelun kautta

Kuopiossa sijaitseva Varastokirjasto on toimittanut artikkelikopioita pdf-tiedostona suoraan asiakkaan sähköpostiin.

Palvelu päättyy 1.9.2021 alkaen. Tekijänoikeuslain mukaan artikkelin maksuton välittäminen suoraan loppukäyttäjälle sähköisessä muodossa tai skannattuna ei ole sallittua.

Artikkelitilaukset voi tehdä edelleen JYKDOKin kautta. Varastokirjasto toimittaa artikkelin kaukopalveluun. Saat saapumisilmoituksen, kun tilaamasi artikkeli on noudettavissa kirjaston palvelupisteeltä (Lähteen ylempi pohjakerros). Tilaaminen on ilmaista Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Tänä syksynä käynnistyy hanke, jonka tavoitteena on Varastokirjaston aineistoon kohdistuvan kaukolainausprosessin sujuvoittaminen. Tavoitteena on luoda tekijänoikeuslupa, jolla Varastokirjasto saisi välittää artikkelikopion suoraan loppukäyttäjälle digitaalisessa muodossa.