Jyväskylän yliopiston RefWorks-sopimus päättyy 31.12.2021

RefWorks-viitteidenhallintaohjelman käyttö Jyväskylän yliopistossa päättyy 31.12.2021. Syynä ovat palveluntuottajan vaatimaan tietosuojasopimukseen liittyvät ongelmat. Tilauksen päättyminen koskee sekä nykyistä ProQuest RefWorksia että edellistä Legacy-versiota. Henkilökohtaisen RefWorks-lisenssin ostaminen ei ole mahdollista.

Jos tarvitset yhä RefWorks-viitteitäsi, sinulla on vuoden 2021 loppuun asti aikaa siirtää ne johonkin toiseen viitteidenhallintajärjestelmään. Valitettavasti RefWorksiin tallennetut pdf-tiedostot eivät siirry automaattisesti viitetietojen mukana. Huomaa, että jos olet käyttänyt RefWorksia Wordin tai Google Docsin kanssa (RefWorks Citation Manager tai Write-n-Cite), et voi suoraan jatkaa viitteiden lisäämistä tiedostoon toisella viitteidenhallintaohjelmalla.

Vaihtoehtoja RefWorksille ovat esimerkiksi ilmaisohjelmat Zotero (https://www.zotero.org/) ja Mendeley (https://www.mendeley.com/). Voit ladata ohjelmien työpöytäsovellukset palvelujen omilta verkkosivuilta. Zotero ja Mendeley ovat käytössä myös yliopiston työkoneilla (Software Centerin kautta) ja jatkossa ainakin osassa yliopiston tietokoneluokkien ja työskentelytilojen yleisistä koneista.

Ohjevideo viitetietojen siirtämisestä: Viitteiden siirto Refworksista Zoteroon tai Mendeleyhin — Moniviestin (jyu.fi)

Avoimen tiedon keskuksen koulutuksissa aletaan ohjeistaa pääasiassa Zoteron käyttöön. Syksyn yleiset Refworks-koulutukset vaihtuvat Zotero-koulutuksiin, ja niissä ohjeistetaan myös viitetietojen siirtoon.

 

Lisätietoja

Koulutukset ja viitetietojen siirrot: Matti Rajahonka

Sopimusasiat: Sanna Toivola