AVOINNA: Informaatikon tehtävä 1.12.2021 alkaen

Tule meille

informaatikon tehtävään 1.12.2021 lukien

Informaatikon tehtäviin kuuluvat julkaisutietojen tallentaminen yliopiston tutkimustietojärjestelmään (Converis) sekä siihen liittyvä tutkijoiden opastus. Informaatikko työskentelee Avoimen tiedon keskuksen Tutkimuksen tuki -tiimissä ja osallistuu tarvittaessa myös tiimin muihin tehtäviin. Tiimin tehtäviin kuuluvat lisäksi avoimen julkaisemisen tuki, tutkimusaineistojen hallintaan liittyvät palvelut sekä vastuullinen metriikka.

Mitä edellytämme

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa sekä tutkimuksen tukeen liittyvien palveluiden ja tieteellisen julkaisutoiminnan tuntemusta.

Eduksi katsotaan kokemus julkaisutietojen tallennuksesta ja työhön käytettävistä järjestelmistä sekä perehtyneisyys avoimen tieteen periaatteisiin, ennen kaikkea avoimeen julkaisemiseen.

Tehtävän hoidossa edesauttavat hyvä kielitaito ja hyvät tietotekniset taidot. Työ vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta sekä itsenäistä päätöksentekokykyä. Arvostamme myös hyviä tiimityötaitoja, kykyä oppia uutta sekä halua kehittää työnkuvaa.

Mitä tarjoamme

Tehtävässä pääset osaksi innostavaa työyhteisöä, jossa tukenasi on laaja asiantuntijoiden verkosto. Monipuolinen henkilöstökoulutuksemme tarjoaa sinulle mahdollisuuden oman osaamisesi kehittämiseen. Huolehdimme hyvinvoinnistasi tarjoamalla sinulle hyvän työterveyspalvelun ja huippuluokan liikuntapalvelut ja -edut. Voit käyttää työajastasi kaksi tuntia viikossa liikunnan harrastamiseen. Liukuva työaika ja mahdollisuus osittaiseen etätyöhön tukee työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa.

Hakemuksia vastaanotamme pe 22.10.2021 saakka. Tehtävä pyritään täyttämään 1.12.2021 alkaen. Tehtävään valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Palkkaus

Informaatikon tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön tehtävien vaativuustason MV08 mukaan. Kokonaispalkka työsuhteen alkaessa on noin 2900 - 3300 euroa kuukaudessa riippuen osaamisestasi ja aiemmasta kokemuksestasi.

Lisätietoja antaa:
palvelupäällikkö Irene Ylönen, sähköposti: irene.ylonen@jyu.fi (puh. 050 428 5259).

Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää:
1) CV
2) Motivaatiokirje

Jyväskylän yliopiston 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Avoimen tiedon keskus (Open Science Centre) tallentaa, tuottaa ja välittää tietoa edistääkseen yliopistoyhteisön tiedonkäyttöä sekä tieteellisen tiedon leviämistä yhteiskuntaan. Yliopiston kirjasto ja tiedemuseo muodostavat Avoimen tiedon keskuksen.