Noutopiste avoinna pe 26.2. klo 13 saakka – Mattilanniemen ja Ylistönrinteen kirjastot avataan rajoitetusti ma 1.3.

Mattilanniemen noutopiste avoinna pe 26.2. klo 13 saakka

• Kirjojen tilaaminen noutopisteelle JYKDOKin kautta lopetetaan vaiheittain.
    • Ylistönrinteen kokoelmien osalta tilaukset otetaan pois käytöstä ke 24.2. ja Mattilanniemen osalta to 25.2.
  • Kanavuoren kokoelmakeskuksesta toimitetaan tilauksia ti 23.2. saakka. Tämän jälkeen tilauksia toimitetaan seuraavan kerran ma 1.3. alkaen, kun kirjastot avautuvat.

Mattilanniemen ja Ylistönrinteen kirjastot avataan ma 1.3.

• Lainaus- ja palautusautomaatit ovat käytössä.
  • Hyllyssä saatavana olevia kirjoja ei voi varata, vaan ne haetaan hyllystä entiseen tapaan.
  • Mattilanniemen MaA-rakennuksen palautusluukku on käytössä ympäri vuorokauden. Iltaisin ja viikonloppuisin luukkuun palautettu aineisto käsitellään seuraavana arkipäivänä.
  • Vapaakappalekokoelman (Kokoelmakeskus) aineistoa ei voi enää saada kotilainaan vaan sitä käytetään kirjaston tiloissa. Vapaakappalekokoelman käyttö on mahdollista vain JYU:n opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Palautathan kotilainaan saamasi vapaakappaleaineiston kirjastoon viimeistään 1.3. Jos tarvitset aineistoa edelleen, saat sille säilytyspaikan Mattilanniemen kirjastosta.

Kirjastotilat rajoitetusti käytössä

Jyväskylä on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa ja noudatamme yliopiston ohjeistusta.

Rajoitusten aikana Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat

• käyttää kirjastossa vain Kokoelmakeskuksesta tilattuja vapaakappaleita tai digiarkistoa ja mikrofilmilaitetta (MaA225). Muutoin opiskelutilat ovat pois käytöstä.
  • tulostaa, kopioida ja skannata esim. MaA-rakennuksen ala-aulan koneilla. Myös yliopiston tulostuspalvelu on yhä käytössä.

Yliopiston ulkopuoliset asiakkaat eivät voi käyttää kirjastotiloja.

Kirjastoissa asiointi on hyvä pitää mahdollisimman lyhyenä.

• Huolehdithan turvaväleistä ja käytät maskia sekä käsidesiä, jota on tarjolla kirjaston tiloissa.
  • Ethän tule lainkaan kirjastoon, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Kirjastojen aukioloajat

Kirjastokortit

Jos olet JYU:n opiskelija tai henkilökuntaa, eikä sinulla ei ole ennestään korttia, voit hakea sitä nettilomakkeella. Lomakkeen täyttäminen edellyttää, että sinulla on käytössäsi esim. jonkun muun kirjaston kortti tai henkilökuntakortti, jonka viivakoodinumeron voit tallentaa lomakkeelle.

Tiesithän, että e-aineistojen käyttöön ei tarvita kirjastokorttia.

Yliopiston ulkopuolisille asiakkaille emme tee toistaiseksi kirjastokortteja.

Yliopiston tulostuspalvelu

Tulostaminen on mahdollista vain Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Ohje tulostuspalvelun käyttöön:

• Lähetä haluamasi tiedostot sähköpostitse osoitteeseen printingrequests@jyu.fi (max. 100 sivua).
  • Ilmoita sähköpostiviestissäsi tarkat toimitustiedot:
    • lähetetäänkö tulosteet sinulle postitse ja jos kyllä, mihin osoitteeseen. Huom! Tulosteiden saapuminen perille riippuu postin jakelunopeudesta.
    • Vai noudatko tulosteet itse MaA-rakennuksesta. Voit hakea tulosteet aikaisintaan kahden päivän päästä vahvistusviestin saapumisesta. Tulosteet ovat noudettavissa noutopisteeltä pe 26.2. klo 13 saakka. Ma 1.3. lähtien tulosteet saa kirjaston palvelupisteeltä (2. kerros) sen aukioloaikoina.

Seuraathan tiedotustamme mahdollisten muutosten varalta.

Kysyttävää?