Avoimen tiedon keskuksen museot Yläkaupungin Yössä la 18.5.2019 klo 11-23

Yläkaupungin Yö on Jyväskylässä järjestettävä kaupunkifestivaali, joka avaa toukokuussa Keski-Suomen kesän festivaalikauden. Festivaalia leimaa välitön tunnelma, joka sopii hyvin yläkaupungin alueen boheemiin ilmeeseen.

Tapahtuman ohjelma sisältää mm. tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa eri ikäisille, jokaiseen makuun.

Myös Avoimen tiedon keskus on mukana Yössä.

HUOM! Ohjelma voi muuttua. Tarkista täältä viime hetken muutokset.

40. Tiedemuseo, Luontomuseo

klo 11-20 Vesilinna Harju

Perintönä ympäristö -näyttely

Keski-Suomen luontomuseon perusnäyttely Perintönä ympäristö esittelee keskisuomalaista luontoa vanhimmasta kallioperästä 2000-luvun kohteisiin ja johdattelee maakunnan lukuisille luontopoluille.

klo 11-20

Vesilinna
Harju

Harhaa vain -näyttely

JYU:n opettajankoulutuslaitoksen opiskelijaryhmän suunnittelemassa näyttelyssä pääset tutkimaan aistien huijaamista erilaisin illusioin.

Näyttely on esillä 5.3.–9.6.2019.

klo 13-14 Vesilinna
Harju

Muuan Mies -duo

Muuan Mies on mustaa rytmimusiikkia ja iskelmällistä retrosointia yhdistelevä yhtye, jossa kuuluu vaikutteita Massive Attackista rillumarei-perinteeseen. Yhtyeen kappaleet vaihtelevat ruoanlaitosta ja liikakalastuksesta, rakkauselämän tragikoomisiin kuvauksiin. Yhtyeen musiikissa on myös viittauksia zen-buddhalaisuuteen.

Helmi Levyt julkaisee Muuan Miehen neljännen albumin Elämmekö unessa? 9.3.2018.

45. Tiedemuseo, Näyttelykeskus Soihtu

klo 12-23

Näyttelytila, Seminarium (S)

Näyttelykeskus Soihdun näyttelyt

klo 14-14.30

klo 14.30-15

klo 15-15.30

klo 15.30-16

Näyttelytila, Seminarium (S)

Tartu tarinaan -lukunurkkaus

Tule museoon kuulemaan satuja ja askartelemaan vanhan ajan lelu. Mukaan saat myös tarinapuuhaa kotiin!

Toiminnalliset lukunurkkaukset käynnistyvät puolen tunnin välein klo 14.00, 14.30, 15.00 ja 15.30. Osallistujamäärä 15 lasta/paja.

Järjestäjinä Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston tukema Tartu tarinaan -hanke ja Lasten ja nuorten yliopisto.

klo 15-20 Tissarin sali, Seminarium (S)

Naisten Pankin taidekahvila

Kahvilan tuotto ohjautuu lyhentämättömänä Naisten Pankille

Tutustu myös Tissarin taidekokoelmaan, joka koostuu suomalaisten 1900-luvun modernistien teoksista.

46. Seminarium, S204

klo 19-20 Seminarium (S204)

Seminaarinmäen värikkäimmät tarinat

Dokumenttiohjaaja, YTT Esa Sirosen lyhytelokuvia ja vapaamuotoista keskustelua niiden pohjalta. Tule, kuule ja kerro Seminaarinmäen värikkäimpiä tarinoita.

klo 20-21 Seminarium (S204)

Seminaarinmäen värikkäimmät tarinat

15. Riihi

klo 17.15-17.45 Inkeri Autio Inkeri Autio on Jyväskylästä kotoisin oleva lauluntekijä, joka saapuu Yöhön esittämään omatekemiään laulujaan. Aution suomenkielisistä teksteistä ja rauhallisesta olemuksesta välittyy toivoa surullisiinkin hetkiin iloa unohtamatta.
klo 18.30-19.15 Ante Jalvela Saamelaisvaikutteista indiefolkia Keski-Suomesta
klo 20.00-21.00 Saana&Sami Akustisia tarinoita aallonharjalta aallonhautaan