Avoimen tiedon keskus Yläkaupungin Yössä la 19.5.2018 klo 11-21

Sivultamme löytyvät yliopiston kirjaston ja museoiden ohjelmat

Yliopiston kirjaston ja tiedemuseon muodostama Avoimen tiedon keskus on mukana tapahtumassa.

Yläkaupungin Yö on Jyväskylässä järjestettävä kaupunkifestivaali, joka avaa toukokuussa Keski-Suomen kesän festivaalikauden. Festivaalia leimaa välitön tunnelma, joka sopii hyvin yläkaupungin alueen boheemiin ilmeeseen.

Tapahtuman ohjelma sisältää mm. tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa eri ikäisille, jokaiseen makuun.

HUOM! Ohjelma voi muuttua. Tarkista täältä viime hetken muutokset.

54. Yliopiston kirjasto (B)

klo 11-15 ExLibris- näyttelytila
(2. krs)

Juhani Siljo 1888-1918

Kokoelmanäyttely runoilija Juhani Siljon tuotannosta

klo 11-15 2. krs:n
vitriini

Algot Untola 1868-1919

Kokoelmanäyttely kirjailija Algot Untolan tuotannosta

klo 11-21 ala-aulan vitriini

Kauneimmat kirjat 2017

Kokoelmanäyttely vuoden 2017 kauneimmista kirjoista

klo 14-16 ala-aula

Pokemon Evolution Activity

Kaikki me tiedämme, että pokemonit “kehittyvät”, mutta tiesitkö, että pokemonit perustuvat oikeisiin lajeihin?

Uusimpiin taksonomisiin menetelmiin perustuen tutkijat Yhdysvalloista ja Japanista ovat muodostaneet pokemonien sukupuun. Tule katsomaan mitkä kehittyivät ensiksi, maapokemonit vai ruohopokemonit. Täällä lapset voivat muodostaa pokemonien sukupuita omaan tietämykseensä perustuen ja oppia miten tutkijat rakentavat sukupuita. Näe myös mitkä oikeat lajit ovat toimineet pokemonien esikuvina.

Eikä tässä vielä kaikki - tapahtuman aikana laitoksella toimii useita pokehoukuttimia, joten voit koettaa pyydystää niin monta pokemonia kuin vain ehdit kerätä.

klo 15-20 ala-aula

Poistokirjallisuuden valitut palat – kirjamyyntiä

klo 15-15.30 ala-aula

Jyväskylän Sinfonian kamarimusiikkiryhmät liikkeellä: Puupuhaltajat

klo 15.30-16 ala-aula Jyväskylän Sinfonian kamarimusiikkiryhmät liikkeellä: Vasket
klo 16.30-17 ala-aula Naiskuoro Pulssi
klo 19-19.45 ala-aula

Ville Mustonen

Leo Brouwerin, Antonio Lauron sekä Max Regerin sävellyksiä kitaralla

klo 21

Kirjasto suljetaan

17. Kahvila Libri

klo 14-21 Cafe Libri

Arts & Crafts -käsityötori

Taiteelle, käsityölle ja designille omistettu toritapahtuma, oiva paikka kierrellä rauhassa ja tehdä löytöjä

16. Tiedemuseo, Keski-Suomen luontomuseo

klo 12-20 Vesilinna Harju

Perintönä ympäristö -näyttely

Keski-Suomen luontomuseon perusnäyttely Perintönä ympäristö esittelee keskisuomalaista luontoa vanhimmasta kallioperästä 2000-luvun kohteisiin ja johdattelee maakunnan lukuisille luontopoluille.

klo 12-20

Vesilinna
Harju

Checkpoint Leonardo - illuusiot

Opettajankoulutuslaitoksen opiskelijaryhmän suunnittelemassa näyttelyssä pääset tutkimaan aistien huijaamista.

14. Tiedemuseo, Soihtu & Kipinä

15. Tissarin taidekokoelma