Avoimen tiedon keskus Yläkaupungin Yössä la 20.5. klo 11-20

Sivultamme löytyvät yliopiston kirjaston, museoiden ja Riihen ohjelmat

Yliopiston kirjaston ja tiedemuseon muodostama Avoimen tiedon keskus on mukana tapahtumassa.

Yläkaupungin Yö on Jyväskylässä järjestettävä kaupunkifestivaali, joka avaa toukokuussa Keski-Suomen kesän festivaalikauden. Festivaalia leimaa välitön tunnelma, joka sopii hyvin yläkaupungin alueen boheemiin ilmeeseen.

Tapahtuman ohjelma sisältää mm. tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa eri ikäisille, jokaiseen makuun.

HUOM! Ohjelma voi muuttua. Tarkista täältä viime hetken muutokset.

Kirjasto (B)

klo 10-20 Ravintola
Libri
(1. krs)

Go-lautapeliturnaus – Tengen ry, Jyväskylän Go-kerho

Huom! Klo 20.30-00 PuistoGo!

Turnaus jatkuu sunnuntaina klo 11-16.30.

klo 11-15 ExLibris- näyttelytila
(2. krs)

#kirjojensuomi - Kirjat kertovat Suomen tarinan

YLE:n Kirjojen Suomi on maamme itsenäisyyden juhlavuoden suuri kirjallisuushanke, joka tutkii, millainen Suomi välittyy kaunokirjallisuudestamme sadan vuoden ajalta. Kirjasto on koonnut YLE:n hankkeeseen liittyvän kokoelmanäyttelyn, jossa on painettuna esillä sellaisiakin kirjoja, joita ei ole enää saatavilla.

klo 11-15 2. krs:n
vitriini

Suomeakin vanhempi suomenhevonen

Kokoelmanäyttely 110-vuotiaan suomenhevosen kunniaksi

klo 11-20 ala-aulan
vitriini

Mauno Koivisto 1923-2017

Vitriinissä esillä edesmenneen presidenttimme kirjallista tuotantoa

klo 14-20

Cafe XLibri
(ala-aula)

Arts & Crafts -tori

taiteelle, käsityölle ja designille omistettu toritapahtuma, oiva paikka kierrellä rauhassa ja tehdä löytöjä

klo 14-15 ala-aula

Kalina-tanssilauluryhmä – Monikko ry

Ohjelmassa 2-3 venäläistä kansantanssia ja 2-3 laulua.

klo 15- ala-aula

Poistokirjallisuuden valitut palat – kirjamyyntiä

klo 15-18 ala-aula

Haitariduo Leo&Aarno

musiikkia kahdella haitarilla ja virtuaali-instrumentein

klo 20

Kirjasto suljetaan

Tiedemuseo, Keski-Suomen luontomuseo

klo 12-20 Vesilinna Harju

Perintönä ympäristö -näyttely

Keski-Suomen luontomuseon perusnäyttely Perintönä ympäristö esittelee keskisuomalaista luontoa vanhimmasta kallioperästä 2000-luvun kohteisiin ja johdattelee maakunnan lukuisille luontopoluille.

klo 12-20

Vesilinna
Harju

Checkpoint Leonardo - muuttuva energia

Opettajankoulutuslaitoksen opiskelijaryhmän suunnittelema näyttely havainnollistaa erilaisia energiamuotoja.

Tiedemuseo, Soihtu & Kipinä

klo 11-23

Oi kuvatuksia ja mielijuohteita

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon perusnäyttely, joka esittelee yliopiston ja sen edeltäjien opetuksen ja tutkimuksen historiaa opettajaseminaarin ajasta nykypäivään.

Esillä on myös varatuomari Jorma Tissarin yliopistolle lahjoittama taidekokoelma, jonka teokset ovat 1900-luvun suomalaisten modernistien töitä.

klo 16.30-17

Lauluyhtye Poppin'

moniäänisiä sovituksia pop-musiikin hiteistä niin viime vuosilta kuin aiemmiltakin vuosikymmeniltäkin. Kokoonpano esittää kappaleita sekä a cappellana että pianon säestyksellä. Lauluyhtyettä johtaa musiikkipedagogi Sini Viitala

klo 18.30-19.15

Imarre

Imarre (Polypodium Vulgare) tarjoaa lumoavia ääniä jostain metsän ja pään välistä. Akustisehko nelipäinen pöpelikköfolkyhtye yhdistelee musiikissaan kansanperinnettä ja progea jazzihkoin vivahtein. Biiseissä seikkailevat niin käärmeet kuin suoseireenit, tuota metsiemme salaperäistä kukkujaa, käkeä unohtamatta.

klo 20.30-21

LuLu ja ystävät

Uutta ja Vanhaa. Uusia tuulia ajasta Italiassa. Vanhoja tuulia ajasta Suomessa.

Riihi

klo 16.30-17.15

Seminaarin-

Henry Paju

Henry Paju elää ja hengittää hetkessä, ei murehdi menneitä eikä tulevia. Se etsii ja tutkii soitollaan mikä on mahdollista, mahdotonta ei ole mikään!

Henry Pajun jäsenet opiskelevat Jyväskylän ammattiopistossa musiikkialan perustutkintoa. Improvisaatiokurssi on vapaavalintainen kurssikokonaisuus jonka pohjana on niin sanottu vapaa improvisaatio.

klo 17.45-18.30 Seminaarin-

Petrus Piiroinen

Meditatiivista kitaramusiikkia etnisillä ja moderneilla vaikutteilla, sekä muutamalla laululla höystettynä.

klo 19-19.30 Seminaarin-

Sámi yoiking - celebrating 100 years of Sámi co-operation

Maritta Stoor-Lehtonen Sisä-Suomen saamelaisyhdistys Bárbmu rs/ry:stä esittää saamelaisia joikuja kehärummun säestyksellä.

klo 20-20.45 Seminaarin-

Mari Aa - tunnelmanrikkojan tuokiokuvia

Mari soittaa ja laulaa omia kappaleitaan akustisen kitaran ja ukulelen kera.

klo 21.15-22 Seminaarin-

Juri Kobayashi

Akustista kitaransoittoa

Ravintola Libri palvelee Yläkaupungin Yö -tapahtumassa klo 15-20. Tervetuloa!

Yliopistokauppa Soppi on avoinna klo 10-16.

Nähdään Yössä!

Lisätietoa: