Miten tietosuoja-asetus vaikuttaa kirjaston palveluihin

GDPR tuli, oletko valmis?

EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli General Data Protection Regulation (GDPR) on astunut voimaan 25.5.2018. Asetus aiheuttaa muutamia muutoksia kirjaston palveluihin.

Vapaakappale- eli Fennica-kokoelman kirjoille tarkoitetuista säilytyspaikoista poistetaan näkyviltä asiakkaiden nimet. Löydät säilytyspaikkasi jatkossa numeron perusteella. Mikäli olet unohtanut paikkasi numeron, voit kysyä sitä palvelupisteestämme (1. krs). Vapaakappalekokoelman kirjojen välissä olevissa tilauslomakkeissa näkyy nimesi. Voit poistaa tai halutessasi säilyttää lomakkeet kirjojen välissä.

Vapaakappalekokoelman kirjojen lyhytaikaista säilytystä varten on 2. krs:n lukusalissa käytössä ns. itsepalveluhylly. Itsepalveluhyllyn säilytyskoteloissa asiakkaiden nimet ovat edelleen näkyvillä, koska kotelot ovat numeroimattomia. Voit halutessasi käyttää itsepalveluhyllyä tai pyytää 1. kerroksen palvelupisteestä pitkäaikaisen säilytyspaikan, jossa nimeäsi ei näy.

Kun teet varauksen JYKDOKin kautta, sinua pyydetään hyväksymään, että varaamasi kirja voidaan laittaa noudettavaksi itsepalvelunoutohyllyyn (1. krs). Nimesi näkyy varausliuskassa varaamasi kirjan välissä. Jos et halua varaustasi itsepalvelunoutoon, otathan yhteyttä palvelupisteeseen (1. krs). Voit halutessasi noutaa varauksesi myös virkailijalta. Huomioithan siinä tapauksessa palvelupisteen palveluajat, jotka ovat aukioloaikoja suppeampia.

Tarkempia tietoja henkilötietojesi käsittelystä löydät kirjaston asiakastietojärjestelmän ja kaukopalvelutilausten hallintaohjelman tietosuojailmoituksista.

Lisätietoja:
lainaus@library.jyu.fi