Puuttuuko tutkimusaineisto graduun tai kandintutkielmaan?

Kuva: John Schnobrich, Unsplash

Puuttuuko sinulta tutkimusaineisto graduun tai kandintutkielmaan? Tietoarkiston aineistoilla on tehty jo satoja opinnäytteitä.

Tietoarkiston Aila-palveluportaali sisältää yli 1500 eri tutkimusaineistoa, joista suurin osa on käytettävissä opinnäytetöihin. Käyttämällä tutkielmassa tilastollisesti edustavaa, valmista tutkimusaineistoa voit keskittyä esimerkiksi vaativampaan tilastolliseen analyysin.

Valmis aineisto on usein hyvä ratkaisu myös laadullisen tutkielman tekemiseen, jolloin tutkittavien rekrytointiin ja haastattelujen litterointiin ei kulu aikaa.

Hyvään lopputulokseen ei automaattisesti johda sen paremmin oma kuin valmiskaan aineisto. Erinomainen gradu Tietoarkiston aineistolla on ollut usealle opiskelijalle reitti tutkijan uralle.

Tietoarkisto haastatteli viime syksynä kahta yliopistosta valmistunutta, jotka olivat käyttäneet graduissaan Tietoarkistoon tallennettuja aineistoja. Lue haastattelu Tietoarkiston sivuilta.

Lisätietoja: Aineistokuvailut Ailassa