Tervetuloa Avoimen tiedon keskukseen, uusi opiskelija!

Ihmettelet ehkä, mikä on Avoimen tiedon keskus ja miksi tänne pitäisi tulla. Avoimen tiedon keskus (Open Science Centre) syntyi, kun Jyväskylän yliopiston kirjasto ja tiedemuseo laittoivat hynttyyt yhteen. Tarjoamme tiedekirjasto- ja tiedemuseopalveluja sekä toimipisteissämme että verkon kautta.

Kirjaston toimipisteet

Kirjastolla on kolme toimipistettä: pääkirjasto Seminaarinmäellä sekä kampuskirjastot Ylistönrinteellä ja Mattilanniemessä. Pääkirjasto on avoinna lukukausien aikana päivittäin (sunnuntaisin itsepalveluna). Ylistönrinteellä voit poiketa arkipäivisin samoin kuin Mattilanniemessä. Mattilanniemen kirjasto toimii omatoimikirjastona.

Kirjasto tutuksi infoissa

Kirjaston käytössä pääset parhaiten vauhtiin osallistumalla kirjastoinfoon. Oma tutorisi osaa kertoa, milloin juuri sinun ryhmäsi info pidetään. Kirjasto näkyy ja kuuluu myös keskiviikkona 30.8. Agorassa, jossa järjestetään uusille opiskelijoille suunnatut alkuinfot ja avajaismessut.

Mistä löydän tenttikirjat?

Kun kaipaat tenttikirjaa, klikkaa itsesi JYKDOK-tietokantaan. Sen kautta näet, mitä kirjoja meiltä löytyy ja mistä ne löytyvät. Lainaaminen onnistuu heti, kun olet hankkinut meille kirjastokortin. Kortin saat ilmaiseksi joko pääkirjastosta tai Ylistönrinteen kirjastosta. Kortin saatuasi voit myös tehdä varauksia lainassa oleviin kirjoihin ja uusia lainojasi.

E-kirjat etänä

JYKDOKiin kannattaa kirjautua yliopiston verkkotunnuksillasi. Erityisen tärkeää tämä on silloin, kun haluat lukea e-kirjoja tai käyttää muuta e-aineistoa. Verkkotunnusten avulla lukeminen onnistuu vaikka kotikoneeltasi. E-kirjoja voit ladata esim. läppärille tai tabletille. Jos omaa laitetta ei ole, voit lainata pääkirjastosta iPadin kahdeksi viikoksi. Vinkkejä e-kirjojen käyttöön saat Kirjastotuutorista.

Tietokoneet ja ryhmätyöskentely

Sekä pää- että kampuskirjastoissa on tietokoneita opiskelijoiden käyttöön. Omaa läppäriä voit käyttää, koska yliopiston alueella on langaton verkko. Kirjastosta löydät erilaisia työskentelytiloja sekä ryhmätöihin että hiljaiseen työskentelyyn. Pääkirjaston 3. kerroksessa Seminaarinkadun puoleisessa päädyssä on useita ryhmätyöhuoneita, kun taas isot lukusalit 2. ja 3. kerroksessa ovat hiljaisia alueita.

Elämyksiä museoista

Tiedemuseolla on sekä kulttuurihistoriallinen että luonnontieteellinen osasto. Kulttuurihistoriallinen museo kerää, säilyttää, tutkii ja esittelee Jyväskylän yliopiston historiaan ja nykypäivään liittyvää aineistoa. Näyttelykeskus Soihtu on avoinna Seminarium-rakennuksessa. Luonnontieteellinen osasto eli Keski-Suomen luontomuseo toimii kauniilla Harjulla Vesilinnassa.

Avoimen tiedon keskus somessa

Avoimen tiedon keskuksen nettisivut löydät osoitteesta osc.jyu.fi. Olemme myös sosiaalisessa mediassa:

Olemme täällä sinua varten!

Ota arastelematta yhteyttä meihin, kun tarvitset apua. Olemme täällä sinua varten. Iloista ja innokasta opiskeluaikaa!

Yhteystietomme

Annikki Järvinen