Wileyn aineistot käytössä vuoden 2019 loppuun, Tay­lor & Franci­sin elekt­ro­ni­siin leh­tiin pääsy katkesi helmikuun alussa

Käytä artikkeleiden etsimiseen vaihtoehtoisia tapoja.

Pääsy JYU:n käytössä oleviin Taylor&Francisin elektronisiin lehtiin katkesi helmikuun 2019 alussa. Wileyn aineistojen käyttö jatkuu edelleen entisin ehdoin, koska neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Tilanne on sama kaikissa suomalaisissa yliopistoissa, joilla on ollut FinELib-sopimus näiden kustantajien kanssa.

JYU:n käytössä on n. 1 300 Wileyn lehteä (lehtilista, pdf) vuoden 2019 loppuun saakka.

Taylor&Francisin 1 800 lehdestä (lehtilista, pdf) JYU:n käyttöön jäi 200 lehteä (pdf).

Jos pääsy lehtiin katkeaakin, on artikkeleiden etsimiseen kuitenkin vaihtoehtoisia tapoja, ks.:

Lue lisää sopimusneuvottelujen tilanteesta FinELibin sivuilta. Neuvottelujen etenemisestä tiedotetaan sekä Avoin tiede ja tutkimus -sivuilla ja FinELibin sivuilla.

FinELib on suomalaisten korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen konsortio, joka neuvottelee e-aineistosopimuksia suomalaiselle tiedeyhteisölle.

Lisätietoja:

johtaja Ari Muhonen, Avoimen tiedon keskus