Jyväskylän yliopiston kirjasto - kirjasto keskellä kampusta

Kirjaston kokoustarjoilut entistä Reilumpia

Kirjaston kokoustarjoilut entistä Reilumpia

Kirjaston tilaisuuksissa tarjotaan Reilua teetä

Kirjastomme on sitoutunut käyttämään omissa kokouksissaan ja muissa tarjoiluissaan Reilun kaupan kahvin lisäksi nyt myös Reilun kaupan teetä.

Jyväskylän yliopisto saavutti Reilu yliopisto -arvonimen ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja arvonimi saavutettiin uudestaan myös kuluvalle vuodelle. Reilu yliopisto -hankkeen tarkoituksena on tukea Reilua kauppaa sitoutumalla eettiseksi toimijaksi.

Kirjaston lisäksi Reilu yliopisto -hankkeen piirissä ovat humanistinen tiedekunta, kasvatustieteiden tiedekunta, yhteiskuntatieteellinen tiedekunta ja matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta sekä suurin osa opiskelijoiden ainejärjestöistä. Myös Sonaatin ravintolat sekä ravintola Ilokivi tukevat Reilua kauppaa.

Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät voivat parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse tulevaisuudestaan. Kuluttajalle Reilu kauppa puolestaan tarjoaa yksinkertaisen tavan arkisten valintojen kautta vähentää köyhyyttä ja vaikuttaa myönteisesti kehitysmaiden ihmisten elämään.

Lisätietoa hankkeesta ja Reilusta kaupasta:

http://jyy.fi/opiskelijalle/kehitysyhteistyo/jyvaskylan-yliopistosta-reilun-kaupan-korkeakoulu/

http://www.reilukauppa.fi/korkeakoulut/

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210