Nelli ja JYKDOK Classic poistuivat käytöstä 31.12.2016

Kansalliskirjaston ylläpitämä Nelli-palvelu poistetaan vuoden lopussa käytöstä, ja sen mukana lakkautetaan myös kaikki suomalaisten kirjastojen ja muiden organisaatioiden Nelli-portaalit vuoden loppuun mennessä. Myös Jyväskylän yliopiston kirjaston Nellin toiminta päättyy.

Samalla poistuu myös vanha JYKDOKin käyttöliittymä (JYKDOK Classic).

Mistä löydän artikkelit ja muut tarvitsemani aineistot jatkossa?

Jo nyt ja tästä eteenpäin sinua palvelee tiedonhaussa Finna-palveluperhe, johon myös kirjaston JYKDOK kuuluu.

JYKDOKin avulla voit tehdä hakuja kirjaston omista kokoelmista ja Kuopion Varastokirjaston kokoelmista. Voit kohdistaa hakusi erikseen myös lisensoituihin kansainvälisiin e-aineistoihin, jotka aiemmin löytyivät Nellistä.

Nykyinen JYKDOK-haku on Nelliä yksinkertaisempi käyttää, koska hakua ei tarvitse rajata eikä määritellä etukäteen. Riittää kun kirjoitat hakulaatikkoon hakusanan ja rajaat hakutuloksia sen jälkeen.

Jos haku JYKDOKissa ei riitä, voit aina siirtyä käyttämään aineiston tarjoajien omia tietokantoja ja verkkopalveluita.

Muut Finna-näkymät käytössäsi

Tiesithän myös, että JYKDOKin lisäksi Finna-palveluperheeseen kuuluu myös kansallinen Finna.fi, joka kokoaa oman kirjastomme ja monien muiden palvelussa mukana olevien kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmat yhteen.

Myös muilla alueesi organisaatioilla saattaa siis olla omia Finna-näkymiä.

Me autamme

Apua ja lisätietoa saat tietopalvelun päivystyksestä.

ma-pe klo 10-16
puh. 0400 247 463, sisäinen 3432