Jyväskylän yliopiston kirjasto - kirjasto keskellä kampusta

Ota käyttöösi uusi MOT Kielipalvelu

MOT-sanakirjapalvelu on uudistunut. Uusi MOT Kielipalvelu sisältää yli 40 sanakirjaa, kääntäjän sekä kielentarkistimen.

MOT Sanakirjoissa on kattavasti yleiskielen sanastoa sekä erikoisalan sanastoa esimerkiksi lääketieteen, tekniikan, kaupan, talouden ja lakitieteen aloilta. Tämän lisäksi sanakirjoista löytyy runsaasti hyödyllistä kielioppitietoa, käyttöesimerkkejä sekä idiomeja ja sanontoja.

MOT Kääntäjässä yhdistyvät konekääntäjä ja sanakirja sekä lukuisat erilaiset kieliparit. MOT Kielentarkistin oikolukee tekstisi ja ehdottaa korjauksia löydettyihin ongelmiin. Tuettuja kieliä ovat englanti, saksa ja ranska. Lue lisää Kielipalvelun sisällöistä.

Palvelua päivitetään jatkuvasti, ja kaikki vanhan MOTin sanakirjat tulevat aikanaan käyttöön uuteen MOT Kielipalveluun. Vanha MOT on käytössä MOT Kielipalvelun rinnalla vuoden 2021 loppuun asti.

MOT Kielipalvelu toimii Jyväskylän yliopiston verkossa ilman tunnistautumista ja verkon ulkopuolella yliopiston verkon käyttäjätunnuksilla. Jos etäkäyttö ei onnistu, voit tilata palveluun erillisen kirjautumislinkin, mikäli sinulla on Jyväskylän yliopiston sähköpostiosoite: www.sanakirja.fi/korkeakouluille.

Jos etäkäyttö silti aiheuttaa ongelmia, pääset kirjautumaan vanhaan MOT-Sanakirjastoon näillä väliaikaistunnuksilla:

Osoite: https://mot.kielikone.fi/mot/etakaytto/netmot.exe
Käyttäjätunnus: motpalvelu
Salasana: etakaytto

Uusi MOT Kielipalvelu JYKDOKissa: https://jyu.finna.fi/Record/jykdok.2018551

Lisätietoja: Sanna Toivola

Kirjasto Facebookissa
Instagram
Jyx-logo-201210