Opiskele kesällä verkossa!

Kesäkuussa on verkkokursseja!

Opiskelijoille 1.6.–19.6. (lisätietoa alla, in Finnish only for the summer)

LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet

LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet

Doctoral students:

LIBJ1001 Open Science Resource -course is active until 21.6. Course language is English. The course is an introduction to open science and research principles and practices for doctoral students and other active research members new to open science and research. Sign up in Sisu.

Ilmoittaudu kursseille Sisussa! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: tiia.puputti@jyu.fi

LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet

LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet (1 op) on kaikille opiskelijoille hyödyllinen verkkokurssi. Kurssi suoritetaan tekemällä tiedonhankintasuunnitelma Moodlesta löytyvällä tehtävälomakkeella. Tiedonhankintasuunnitelma tehdään Kirjastotuutorin avulla.

Tiedonhankintasuunnitelmassa on erilaisia tehtäviä ja kysymyksiä, joiden avulla saat käsityksen tieteellisen tiedonhankinnan vaiheista ja tutustut oman tieteenalasi keskeisiin tiedonlähteisiin.

Kurssin voi suorittaa pienessä ryhmässä tai yksin.

LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet

Keräätkö opinnäytettä varten oman tutkimusaineiston tai hyödynnätkö valmiita arkistoituja tutkimusaineistoja? LIB1DATA-kurssilla teet oman aineistonhallintasuunnitelman, jonka avulla aineistonhallinta tulee suunniteltua kunnolla.

Tutkimusaineisto voi tieteenalasta riippuen olla esimerkiksi haastattelu- tai kyselyaineisto, laboratorionäytteitä, mittaustuloksia, videoaineisto tai vaikkapa keskustelupalstan sisältöä.

Aineiston käsittelyyn liittyy aina dokumentointia ja suunnittelua. Lisäksi aineistoon voi liittyä esimerkiksi tietosuoja- tai tekijänoikeuskysymyksiä. Kurssilla saat hyvän käsityksen siitä, mitä oman tutkimusaineistosi suhteen tulee huomioida.