Suorita nyt verkkokurssi opinnäytteen tutkimusaineiston hallinnasta: LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet

Saat kurssista yhden opintopisteen!

LIB1DATA Aineistonhallinnan perusteet -verkkokurssilla (1 op) saat ohjausta opinnäytteesi tutkimusaineiston hallintaan.

Mitä aineistonhallinnassa kannattaa huomioida? Kurssilla opit vastaamaan muun muassa näihin kysymyksiin:

• Miten varmistat, että aineisto pysyy yhtenäisenä ja sen käsittely on systemaattista?
  • Miten dokumentoit ja kuvailet aineiston, niin että esimerkiksi tehdyt mittaukset pystyttäisiin toistamaan tarvittaessa?
  • Onko tutkimusaineistossasi henkilötietoja tai tekijänoikeudella suojattua materiaalia – mitä silloin tulee tietää?
  • Miten käsittelet aineistoa tietoturvallisesti? Miten varmuuskopioit?
  • Mitä aineistolle tapahtuu opinnäytteen valmistuttua?

Kurssi sopii kaikkien tieteenalojen opiskelijoille erityisesti maisterivaiheessa, mutta tarpeen mukaan myös aiemmin.

Kurssilla teet opinnäytteesi aineiston pohjalta aineistonhallintasuunnitelman. Valmiin aineistonhallintasuunnitelman voi liittää tutkimussuunnitelman osaksi. Hyvä aineistonhallinta helpottaa työskentelyäsi ja osaltaan auttaa sinua tekemään paremman opinnäytteen!

Kurssi suoritetaan Moodlessa. Jos haluat osallistua kurssille, ilmoittaudu ensin Sisussa. Sinut lisätään sen jälkeen automaattisesti Moodleen.

Ilmoittaudu Sisussa!

Kurssi on suoritettavissa tänä keväänä 2.3.–17.5.2020. Jatkossa kurssin voi suorittaa keväisin ja syksyisin lukukausien aikana. Myöhemmin kurssista tulee myös englanninkielinen versio.

Muista myös tiedonhankinnan verkkokurssi ja RefWorks-koulutus!

Lisätiedot: Johanna Kinnunen ja Tiia Puputti